Komiker i kæmpe-koks på direkte tv: Nu forklarer han bommerten

Komikeren Simon Talbot forklarer nu, hvorfor den berømte »klap« gik ned lørdag aften, da han stod på direkte tv.

Simon Talbot. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV2 havde disket op med det helt store underholdningsshow lørdag aften, da 'Smid Tøjet Danmark' løb over sendefladen. I showet deltog flere af Danmarks bedste komikere, heriblandt Simon Talbot. Det blev dog ikke et show som Simon Talbot vil tænke tilbage på med den store glæde.

Mens han stod på scenen og langede jokes ud over publikum og resten af Danmark, der så med på direkte tv, gik den frygtede 'klap' nemlig ned, og han gik fuldstændig i stå. Først efter at have forladt scenen og hentet sit manuskript kom han gennem showet.

På trods af en øl eller to samt en nats søvn var komikeren stadig lidt påvirket af hændelsen, da BT fangede ham til en snak søndag eftermiddag.

»Jeg har det mærkeligt i dag, og det er selvfølgelig et slag på min professionelle stolthed. Det var absolut ikke plan a, og det er frustrerende, at klappen gik ned foran en masse mennesker og midt i 'prime time',« siger Simon Talbot og forklarer, at han i øjeblikket har en masse at se til.

»Jeg er i gang med at optage et sketchshow, mens synes godt jeg kunne klemme et velgørenhedsshow ind. Derfor har jeg brugt aftener og nætter på at øve det her show, når jeg ikke skulle optage. Men det er selvfølgelig ingen undskyldning for at gå i stå,« lyder det fra komikeren.

»Jeg har trænet som jeg plejer, og synes også jeg kunne det. Ellers havde jeg da også taget en seddel med i baglommen. Det er så bare et uheldigt tidspunkt, at klappen gik ned på,« siger Simon Talbot og forklarer, at han aldrig er gået i stå på netop det punkt før.

Da han gik kold på scenen var det midt i en joke, der blandt involverede firmaet Nemlig.com. Det resulterede i at han stod og gentog det navn flere gange, hvilket har fået folk på Twitter til at spekulere i skjult reklame. Et synspunkt Simon Talbot godt kan følge efter han har gennemset lørdagens show.

»Når jeg ser det, så kan jeg godt se det ligner skjult reklame, så det er frustrerende, at joken kom så dårligt ud, og jeg kan også se, at jeg glemmer alle de små jokes, der skulle komme inden den store punchline. Så det er ærgerligt, at det ligner reklame - så ville jeg i det mindste have haft penge for det,« griner han.

Simon Talbot er dog glad for, at det lykkedes ham at komme gennem showet, selvom det forløb så langt fra planen.

»Jeg kunne kun huske min lukke-joke, men jeg tænkte, at det måske var lidt tidligt. Så jeg løb bare ud og fandt mit manus, der heldigvis ikke var forsvundet, og så fik jeg stavret mig gennem resten af showet,« siger han og glæder sig ligeledes over, hvor søde publikum var til stadig at være med.

Allerede lørdag aften efter showet var der flere kammerater, der jokede med episoden, hvilket ikke generede komikeren. Han tror også det er den rigtige måde at bearbejde episoden på, ligesom han er glad for at kalenderen er fyldt helt ud det næste stykke tid.

»Jeg er heldigvis i gang med mit sketchshow, og jeg har nogle andre planer, så der er heldigvis masser af motivation til at knokle videre.«

»Det tager nok et par måneder, at komme sig over det. Måske skal jeg også starte i lidt terapi,« lyder det grinende fra Simon Talbot, der så frem til lidt trøst fra både venner og kæresten i løbet af søndagen.