Kom med ind i Olsen Banden-universet på ny særudstilling

Lige om lidt kan du opleve hele Olsen Banden-universet på en ny stor særudstilling på Nordisk Film i Valby. En udstilling, der er fire gange så stor som den, der åbnede sidste år i september.

I september sidste år åbnede Nordisk Film i Valby en permanent udstilling om Olsen Banden – med blandt andet spisebordet fra Kjelds lille lejlighed, hvor mange geniale kup er blevet planlagt, samt politistationen, hvor kriminalassistent Jensen gang på gang forsøgte at opklare de mange forbrydelser Olsen Banden stod bag.

Selv om det er næsten 50 år siden, at den første Olsen Banden-film, som blot hed »Olsen Banden«, havde premiere, har Benny, Kjeld og Egon stadig en stor plads i hjertet hos millioner af danskere.

Derfor har Nordisk Film valgt at udvide udstillingen, så man fra 6. januar 2018 kan opleve en ny og fire gange så stor Olsen Banden-særudstilling i Studie 4, hvor de fleste Olsen Banden-film er blevet optaget.

Læs også om den første Olsen Banden-udstilling i Valby

Den nye udstilling rummer mere end 100 udstillingsgenstande og er bygget op som en labyrint, der tager besøgende med på en rejse gennem Olsen Bandens velkendte univers.

Udstillingen adskiller sig fra den eksisterende med sine mange nye og mere autentiske kulisser, hvor både størrelse og variation bidrager til en mere virkelighedsnær følelse af at færdes i en rigtig Olsen Banden-film.

De nye genstande, den kommende særudstillingen består af, stammer både fra andre museer i landet samt private samlere.

Hele 2018 kan særudstillingen opleves i anledningen af 50-året for den første films tilblivelse samlet på Nordisk Film.

Nye Olsen Banden-genstande der kan opleves:

- Egons originale dykkerdragt fra Olsen Banden i Jylland
- Yvonnes marguerithat
- Bøffens ’Høje Nord’-støvler
- Bennys originale hat
- Vandgraven fra Olsen Banden i Jylland, som ikke har været åbnet i tre årtier
- Mursten fra den sprængte bunker i Jylland
- Egons geniale planer
- Beholderen til den kostbare Mingvase
- Ikke tidligere offentliggjorte billeder fra filmoptagelser
- Originale manuskripter og drejebøger fra Balling og Bahs’ egne skrivebordsskuffer
- Kamera- og produktionsudstyr fra de 14 originale Olsen Banden-film

Om udstillingen fortæller Mica Stoltze Nielsen fra Nordisk Film, som er ansvarlig for særudstillingen:

»Hvis man elsker Olsen Banden – og hvem gør egentlig ikke det? – så bliver der ikke nogen bedre måde at starte 2018 på end at aflægge denne fantastiske særudstilling et besøg. Det bliver et sandt Olsen Banden-mekka for de besøgende, og rundt om hvert et hjørne vil der være finurligheder, ikoniske rekvisitter og nye perspektiver på Egon, Benny og Kjeld og deres mangeårige udfoldelser på filmlærredet«.

Foruden særudstillingen markeres 50-året også med visning af de 14 spillefilm rundt om i landets biografer, ligesom der vil være folkefest og filmvisning på Rådhuspladsen i København til juni.

Særudstillingen har åbent alle lørdage og søndage i 2018 fra kl.10 til kl.17.  Billetter koster 100 kr. og børn under 10 år kommer gratis ind i følge med voksne. Billetter kan købes i receptionen.

Udstillingen kan også suppleres med en rundvisning. Find billetter på billetlugen.dk

Hvad: Særudstilling om Olsen-banden
Hvor: Nordisk Film, Studio 4, Mosedalvej 14, Valby
Hvornår: Fra 6. januar 2018