Kom ind i Eurovision-varmestuen

Forfest. Kendt københavnsk spillested vil frem til Eurovision-finalen byde tusindvis af fans velkommen med pailletter, glimmer, glitter og livekoncerter. Her kan man blandt andre møde Østrigs kontroversielle dragqueen-sanger og sidste års vinder, Emmelie de Forest.

Huset-KBH i indre København omdannes i de næste ti dage til den såkaldte Euro Fan Café, hvor der dagligt vil være glitter, glimmer, konkurrencer, karaoke, livemusik og meget, meget mere frem til Eurovision-finalen 10. maj i B&W Hallerne på Refshaleøen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kan man som Britta Løfqvist, 47-årig hardcore Eurovision-fan, dårligt vente til Eurovision-finalen, er der gode nyheder. Huset-KBH, tidligere Huset i Magstræde, der ligger i indre København, lægger, som navnet antyder, hus til en såkaldt Euro Fan Café, hvor tusindvis af fans og tilrejsende gæster fra nær og fjern får mulighed for at møde hinanden og samles om at tælle ned til den store finale på Refshaleøen 10. maj.

»Jeg har altid været kæmpe Eurovision-fan. Jeg husker, at Abba vandt med »Waterloo« i 1974, da jeg var syv år, og så var jeg på Rådhuspladsen sidste år, da Emmelie de Forest havde vundet. Så jeg glæder mig sindssygt meget til i år, og så er det fedt med en ti dage lang forfest, hvor man kan møde en masse fans fra hele verden,« siger Britta Løfqvist til Berlingske, der til åbningsfesten også fik en snak med Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Et festfyrværkeri

»Nedtællingen er forbi. Nu letter vi på låget. Nu giver vi los, for at hele København kan eksplodere i et sandt Eurovision-festfyrværkeri. Eurovision er jo nærmest berygtet for de mange begejstrede og festglade tilhængere. Så hvad er Eurovision uden fans? Ikke synderligt meget tror jeg – for det er alle fansene, der skaber festen, begejstringen og glæden. Og festen starter lige her i Huset KBH,« sagde en storsmilende Carl Christian Ebbesen og blev straks efter overdøvet af klapsalver, jubelbrøl, hujen og hejen fra de mere end 50 fremmødte hardcore Eurovision-fans.

Euro Fan Caféen vil i de kommende ti dage frem til finalen tilbyde et bredt program af koncerter med Eurovision-deltagere, talkshows med Eurovision-personligheder, kendte Eurovision-DJs og fester til den lyse morgen. Der vil desuden være Eurovision-quizzer og konkurrencer, karaoke samt streaming af tidligere og aktuelle Eurovision Song Contests, dokumentarer, musicals og sjældne klip fra gemmerne.

Østrigs deltager i Eurovision, dragkunstneren Conchita Wurst, som på det seneste er blevet lagt for had i en række østeuropæiske lande, der har startet underskriftindsamlinger for at få ham smidt ud af konkurrencen, optræder med fuldskæg og lange negle torsdag, mens randrusianeren Emmelie de Forest lørdag giver prøver på det sangtalent, der sikrede hende den overbevisende sejr sidste år.

Huset-KBH er Danmarks største og ældste kulturcenter og har i mere end 40 år spillet en vigtig faktor i Københavns kulturliv. Euro Fan Caféen i Huset-KBH ligger et stenkast fra Eurovision Villages store scene og Eurovision Fan Milen, som løber gennem Strøget i centrum af København, hele vejen fra Rådhuspladsen til Nyhavn. Herfra kan man hoppe på havnebussen til B&W Hallerne på Refshaleøen, det såkaldte Eurovision Island.

De tredobbelte danske deltagere ved Eurovision i 1980erne, sangduoen Kirsten og Søren, bedre kendt som »Hot Eyes«, giver koncert i Huset-KBH 9. maj.