Køkaos, lange fingre og »Weeknd«. Så er Roskilde Festival i gang

Festivalpladsen er blevet åbnet, og de store scener er taget i brug. Roskilde Festival er for alvor i gang trods køkaos. Og hvem har stjålet Lines anlæg?

Publikum til The Weeknd på Roskilde Festival 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Godmorgen. Så blev det torsdag, og Roskilde Festivalen er nu for alvor gået i gang.

I går kunne den massive mængde glade festivalgæster endelig få fødderne indenfor på festivalpladsen. Ind til de store scener, og ind til alle scenernes mor, Orange Scene. Og den blev da også åbnet med et brag af en fest, da Phlake inviterede til »en perlerække af luksuriøse »rhythm ’n’ ball«-sange«, som Berlingskes Pernille Smith Larsen kvitterede med 4 stjerner.

Og festen var da også velbesøgt. Men ikke alle havde lige nemt ved at komme frem til »snackpatrujlens« fest på Orange. Den massive menneskemængde skabte nemlig kaos (altså, den der slags »det kan ikke være rigtigt«-kaos) ved indgangen til festivalpladsen, hvor de mange feststemte gæster måtte væbne sig med god gammeldags tålmodighed. Det var lidt svært for nogle, der lod frustrationerne folde sig ud på de sociale medier:

Til dette svarede Roskilde Festival lettere frustreret tilbage, at »Vi gør, hvad vi kan for at løse det her!!!«. Senere kom også en officiel melding fra festivalen på Twitter:

Til TV2 udtalte Roskilde Festivals sikkerhedschef, Morten Therkildsen, efterfølgende:

»Som del af den øgede sikkerhed skulle alle deltagere visiteres, når de kom ind på Indre Plads. Der var fuldt bemandet, og alle arbejdede så hurtigt som overhovedet muligt, men vi må indrømme, at det det tog lidt længere tid, end vi havde forventet. Det gav en kedelig start for en del af vores deltagere, og det er vi rigtig ærgerlige over, og vi ser selvfølgelig på, hvordan det kan gøres bedre«.

Det er ikke altid nemt at være festival. Til gengæld er det nemt at være medie og befinde sig i mediebyen. I hvert fald hvis man spørger David Tarp:

Slask. Nå, men ikke alt var lige skidt. For festen kom da i gang, og vi slap faktisk for regnvejr. Det er da en sejr i sig selv! Og huskede vi nu også at dvæle lidt ved det? Jeg tør snart ikke sige det, men meget tyder altså på, at »det gode vejr« har spillet sin sidste koncert på Roskilde Festival 2017. DMI er i hvert fald ikke positive.

»Gummistøvler og regntøj skal være i nærheden af dem (gæsterne, red.). Det er helt sikkert,« sagde vagthavende fra DMI, Mette Wagner i dag til Berlingske.

Men så er det da godt, at mor og far står klar med assistance, hvis det hele bliver for meget. Det gælder åbenbart også for folk på den anden side af de 50. Så én gang curlingforældre, altid curlingforældre? Lotte Lerbechs mor er i hvert fald skide sød:

Og så til noget kedeligt, for flere gange overhørte jeg frustrerede unge campister, slukøret og med hæs stemme og alkoånde, berette om, at deres camp var blevet plyndret godt og grundigt. Der er altså gang i de lange fingre på årets Roskilde Festival, og det ser ud til, at særligt anlæg er et populært bytte hos de feje partycrashers.

»Nogle narrøve har stjålet vores anlæg i nat. Jeg er så sur. Og jeg er også rasende,« lyder det fra en pige i køen til en flæskestegssandwich. Og på de sociale medier er der også frustration at finde:

Så hey! Hvem har stjålet Lines anlæg? Hjælp os lige med at finde det igen.

Så var det jo også dagen, hvor et af årets mest hypede hovednavne, canadiske The Weeknd, gik på scenen. Og sikke en fest vi har haft nu i nat. På trods af klager over for lav lyd under koncerten, er anmelderne overordnet enige om, at det var en god koncert. Politiken og BT kaster 5 stjerner efter Abel Tesfaye. Hos EBs Thomas Treo var der dog mere hængende mundvige, hvorfor han kvitterer med 3 stjerner og kalder koncerten for »en skuffelse«.

The Weeknd på Orange Scene onsdag den 28. juni 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard.

Men publikum var altså glade. Det så det i hvert fald ud til:

Publikum til The Weeknd på Orange Scene onsdag den 28. juni 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen.

Ja, og sådan startede årets musikdage på Roskilde Festival. Det ville næsten have været dumdristigt at tro, at det forløb uden problemer. Men husk til gengæld, at vi faktisk fik et ret fint vejr det meste af dagen. Og så var der altså talrige gode koncertoplevelser - ikke kun på Orange Scene.

Og når du nu for alvor har fået øjne, kan du jo begynde at glæde dig til dagens musikprogram, som er pakket med gode musikoplevelser.

Det er blandt andet i aften, du kan opleve Solange på Arena. Det er klokken 19.00. Og senere klokken 22.30 kigger The xx forbi Orange Scene, mens NAS lukker den igen klokken 01.30.

Fortsat god festival!