Køen går hele vejen ned til næste kryds!

Torsdag fik Vesterbro en ny stor kombineret pladebutik og café ved navn BEAT. Indehaver Peter Sørensen har skrevet dagbog fra åbningsdagen.

Pladebutikken BEAT åbnede torsdag den 29. september 2016. I butikken kan man købe vinyler, drikke kaffe og få sig en let frokost. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

07:02

Forbavsende frisk. Gik tidligt i seng i går og har for første gang i lang tid sovet som en sten. Bertil beslutter at pjække fra skolen og tage med ind og hjælpe i butikken.

09:04

Ankommer til butikken og kan se, at de dygtige folk, jeg har ansat, har arbejdet sent, og at butikken stort set er klar til et åbne. Vi åbner først kl 15.00, så der er masser af tid til alle de små detaljer.

09:13

Inga (regnskabschef i Peters booking-virksomhed Beatbox, red.) kommer med dagens Politiken, som har et interview med mig. Er mest nervøs ved billedet som viser sig at være ok, selv om en tur til frisøsen er tiltrængt.

10:10

Dagens første kunde ankommer, og da hun er cyklet helt fra Østerbro, får hun lov at handle. Hun køber Angel Olsen og Funkadelic. Det lover godt.

13:20

Måtten, der skal ligge i hullet lige inden for døren, er endnu ikke kommet, og firmaet, der skal levere den, tager ikke telefonen eller svarer på mine mere og mere desperate mails. Ligesom jeg har vænnet mig til tanken om, at vi skal åbne med en spånplade som det første folk møder, ankommer postbudet, og han har både måtte og en masse plader med.

14:50

Ti minutter til vi åbner, der ser ud til at være kø ude foran. Personalet er koncentreret omkring kasseapparatet for at gennemgå de mange funktioner og repetere, hvordan man f.eks. sælger et gavekort. Selv går jeg rundt og tjekker, at vi er klar. I caféen er der stadig stor travlhed.

Klar til åbning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Sørensen.

15.04

Vi er klar. Jeg går ud for at byde alle velkommen og ser, at køen er ligeså bred som fortorvet og går hele vejen ned til næste kryds. Gætter på, at der står et par hundrede. De myldrer ind, og hurtigt er butikken pakket til bristepunktet. Vi er nærmest i chok. Køen foran kassen er først nogenlunde væk et par timer efter åbningen.

15:30

Stiller mig ind til Stefan og Storm bag disken og hjælper med at putte folks indkøb i poser og sikrer, at alle får den gratis plade, vi har lavet til lejligheden. Kan konstatere, at vores store arbejde med at finde specielle plader fra det meste af verden bliver belønnet. Kunderne køber stort af netop disse plader.

16:07

Kan se, at alle mine venner og min familie er mødt talstærkt frem. Savner kun min mor som desværre ikke kunne i dag – kunne godt unde hende at se den fyldte butik og alle de glade mennesker.

16:13

P6 Beat sender direkte fra åbningen. Jeg giver et hurtigt interview og vrøvler. Ikke godt.

16:50

Folkeklubben ankommer og sætter hurtigt op – de får selv udstyret til at virke og er hurtigt klar til at spille og giver nogle veloplagte »beatnumre fra efterkrigstiden«.

19:20

Først nu er der ved at være plads til, at man kan bevæge sig rundt i lokalerne. Overalt mødes jeg af smilende mennesker, der roser den indretning, vi lagt så store kræfter i. Og jeg synes her er virkelig rart, lyst og farvestrålende og bare stopproppet med plader og bøger i de møbler, Eigil har bygget til os.

Cafeteriet 33 ⅓, som min ven Ricco har lavet, er blevet spøjst på den charmerende måde med tavlegrønne vægge, knaldrødt loft og rød/hvid ternede borde med genbrugslamper over. Stemningen er i top og i dag er alting gratis. Der deles rundhåndet ud af kaffe, kringle, røde og grønne sodavand, håndbajere og Cocio til ungerne. Dét cafeteria bliver et hit.

Selfies af Peter Sørensen fra åbningsdagen af hans nye pladebutik BEAT på Vesterbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Sørensen.

20:07

De stilner lidt af, selv om der stadig er mennesker overalt, også på gaden. Jeg går op til overboen for at høre, om musikken generer. Det gør den ikke, selv om hun indrømmer, at bassen kan høres igennem gulvet. Jeg går ned og skruer lidt ned.

21:17

De sidste kunder har forladt butikken, og vi står trætte og udmattede tilbage. Alle har haft en travl, men dejlig dag og melder om lutter tilfredse besøgende. Vi har solgt over 600 plader og et pænt antal bøger. Alle er overrasket over, hvor bredt et sortiment, der er solgt, og nævner, at alle fordomme om at pladebutikker kun er for midaldrende mænd i hvert fald ikke gælder i Beat. Dagen igennem har der været masser af både unge og kvinder.

21:38

De andre står og forsøger at finde ud af, hvordan dagen afsluttes på kasseapparatet, der benytter en software, vi selv har fået designet. Bl.a. kan vi se, at vi godt nok kan lave en liste over de plader, vi har solgt, men vi kan ikke sortere i den, og dermed er alle planer om at rapportere til hitlisten i morgen formiddag skudt godt og grundigt i sænk. Det skal laves.

21:58

Jeg vælger at køre hjem og skrive mine notater rent. Tante B har givet en hård deadline, og jeg er spændt på, om mine selfies kan bruges. Alt i alt en dag jeg aldrig glemmer, vi er kommet godt fra start og alles kæmpe-forarbejde er blevet belønnet så rigeligt.