Københavnske skulpturer skifter køn

De fleste statuer og skulpturer forestiller mænd - berømte mænd som konger og kendte kunstnere. Men det bliver der gjort noget ved nu

Byerne er fyldt med skulpturer, der mindes landets konger og berømte kunstnere dengang kunstnere overvejende var mænd - men på kvindernes internationale kampdag skifter nogle af Københavns skulpturer køn. I hvert fald for et lille stykke tid.

Bag aktionen, der udføres i de tidlige morgentimer den 8. marts står to tekstildesignere, der kalder sig Pink Patriarken. De to designere vil drapere et halvt hundrede skulpturer forestillende mandlige kunstnere med lyserødt tyl.

De to designere forklarer, at de er glade for byens kunst, men at de savner statuer, der minder om den indsats f.eks. Thit Jensen, Tove Ditlevsen, Anna Ancher, Johanne Louise Heiberg og Grevinde Danner gjorde for det danske samfund.

Aktionen skal også ses som en opfordring til dem, der tager initiativ til skulpturer i det offentlige rum, om at huske på kvinderne, når der i fremtiden skal placeres skulpturer i byernes parker og pladser.