Københavns standup-festival offentliggør tre nye navne

Den første standup-festival på dansk grund, Copenhagen Comedy Festival, har netop føjet tre nye navne til listen over internationale komikere, der besøger landet til efteråret.

Whitney Cummings er blandt de nye navne til Copenhagen Comedy Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forvejen har arrangørerne bag Danmarks første internationale standup-festival, Copenhagen Comedy Festival, offentliggjort navne på prominente udenlandske komikere som engelske Jack Dee, landsmanden Stephen Merchant og australske Pam Ann.

Nu løfter medarrangør Pernille Møller Pedersen fra Nordens største koncertarrangør, ICO Concerts, sløret for tre nye navne, der kommer til København til efteråret. Det bliver amerikanske Jim Breuer, som for nogle år siden blev kendt for sin humoristiske fire-minutter lange analogi om, hvordan man indtager alkohol uden at blive dårlig, den Los Angeles-baserede kvindelige komiker og skuespiller Whitney Cummings, der tidligere har gjort grin med personligheder som David Hasselhof, Joan Rivers og Donald Trump og den energiske amerikansk-britiske Reginald D. Hunter, som med sin karakteristiske mississippi dialekt kommer til at pryde den nye festival-plakat.

»I et forsøg på at imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel på international comedy, som vi gennem årene har mærket fra det danske publikum, er vi hos Copenhagen Comedy Festival glade for, allerede nu, at kunne føje flere anerkendte profiler som Jim Breuer, Whitney Cummings og Reginald D. Hunter på plakaten,« siger Pernille Møller Pedersen til Berlingske.

Programmet ser foreløbig sådan ud:

International Comedy Club - Bremen Teater, 23. til 26. september

Med udgangspunkt i New Yorks berømte comedy-klubber, vil komikere fra blandt andet Irland, Sydafrika og USA hver aften levere noget af det bedste stand-up på verdensplan. På nuværende tidspunkt har komikere som Colm O’Regan, Robert Kelly, Ari Shaffier og Darren Maule meldt deres ankomst og der vil løbende blive tilføjet flere navne.

Reginald D. Hunter – Lygten Station 17. oktober.

Den amerikansk-britiske komiker er oprindeligt uddannet skuespiller, men valgte efter sin første optræden i midten af 90erne at skifte spor. I hjemlandet trækker han fulde huse med sin brutalt ærlige, grænseoverskridende og rå stil, hvor han både provokerer og begejstrer publikum. Reginald D. Hunter er et fast indslag i diverse radio- og TV-programmer på BBC og vandt desuden i 2006 den eftertragtede »Writers’ Guild Award«.

Whitney Cummings - Bremen Teater, 18. oktober.

Den kvindelige komiker, skuespiller, forfatter og producer fra Los Angeles, har sammen med Michael Patrick King (Sex And The City) skabt den amerikanske sitcom »2 Broke Girls«. Hun havde hovedrollen i den selvbiografiske sitcom »Whitney« og optræder ofte i talkshowet »Chelsea Lately«. Desuden har hun skrevet materiale til »Comedy Central’s Roasts«, hvor hun er med til at 'riste' personligheder som David Hasselhof, Joan Rivers og Donald Trump. I 2007 inkluderede Variety hende på listen over »Top 10 Comics to Watch« og i 2009 var hun blandt »Entertainment Weekly´s Comedy Stars of Tomorrow«.

Jim Breuer - Bremen Teater, 22. oktober.

Amerikaneren slog igennem i det legendariske comedy show »Saturday Night Live« i 90erne, hvor han hurtigt blev en publikumsfavorit med karakteren »Goat Boy« og sin meget præcise efterligning af skuespilleren Joe Pesci. Han er på listen over »Comedy Central’s 100 Greatest Stand-ups of All Time« og er kendt for sin rolle i kultfilmen »Half Baked,« hvor også stjernekomikeren Dave Chapelle har en bærende rolle.

Stephen Merchant - Imperial Biograf, 27. oktober.

Den britiske komiker er især kendt, som hjernen bag de prisvindende sitcoms »The Offic« og »An Idiot Abroa«, som han har skrevet og produceret sammen med Ricky Gervais. Han bruger en god portion selvironi og inddrager ofte personlige oplevelser og detaljer i sine sketches. Med en skæv og akavet humor roder han sig ofte ud i pinlige episoder, som man enten trækker på smilebåndet af eller krummer tæer til.

Jack Dee - Amager Bio, 9. oktober.

Briten har skrevet og medvirket i flere anmelderroste TV-komedier, men er nok mest kendt for at være vært på det verdenskendte show Live at the Apollo, som er blevet sendt på BBC siden 2004. Samme år fik han også en BAFTA nominering for Best Entertainment Performer. Han har siden debuten i 1991 været en af pionererne inden for britisk stand-up og hans tørre humor er kendetegnet ved hans helt ekstreme punchlines og emner.

Pam Ann – Bremen Teater, 25. oktober

Australske Caroline Reid er via sit alter ego Pam Ann slået igennem som en af de mest populære kvindelige komikere og bliver sammenlignet med Dame Edna, Chelsea Handler og Kathy Griffin. Hun bygger sin humor op omkring stereotypen om stewardesser og har de seneste år fået et kultlignende følge over hele verden.

Desuden vil der i festivalugerne være mindre optrædener i provinsen. Heriblandt på Kulturhuset Trommen i Hørsholm 3. oktober, Magasinet i Odense 9. oktober og Musikhuset i Slagelse 11. oktober.

Copenhagen Comedy Festival finder sted fra 23. september til 27. oktober.