Københavns nye mega plads har lagt storstilet program for sommeren

Københavns nye 10.000 kvadratmeter store udendørs opholdsrum, Ofelia Plads ved Skuespilhuset, byder sommeren igennem på et stort program af koncerter, teater og idrætsaktiviteter.

Ofelia Plads er på rekordtid blevet én af københavnerns mest yndede opholdspladser - med og uden underholdning. Foto: Rasmus flindt Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden åbningen 29. juni sidste år er Ofelia Plads, området på og omkring Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset med udsigt til Københavns havn, Operaen, Papirøen og Amalienborg Slot, blevet ét af københavnernes populæreste opholdssteder, så snart solen kigger bare en lille smule frem.

Pladsen er på hele 10.000 kvadratmeter – med 500 P-pladser i parkeringskælderen under. Der er 10 pavilloner, som bruges til scener og caféer. Samt 400 liggestole til fri afbenyttelse. Hen over sommeren får pladsen desuden sin helt særlige molespids med rekreative sand- og græsområder, lige til at slå sig ned i.

Fra 2. juni byder Ofelia Plads på en lang række aktiviteter fra livekoncerter og skuespil til idrætsmesterskaber og morgenyoga.

Åbningsdagen markeres med den første af i alt otte gratis fredagskoncerter, som Det Kongelige Teater inviterer til under titlen Ofelia Live. Den første bliver med Dicte og Hempler, senere kommer bl.a. en dobbeltkoncert med Lowly og AyOwA, rock-bandet Palace Winter og popduoen Blondage inden koncertrækken slutter 11. august med HUN SOLO.

6. juli afholdes den første af fire helt særlige pramkoncerter, »Klassisk på Kyssetrappen«, hvor de klassiske kunstnere indtager en pram i Kvæsthusgraven, mens publikum ser på fra Kyssetrappen. Her kan man blandt andet opleve Bachs cellosuite og Pernille Rosendahl sammen med strygergruppen Who Killed Bambi.

I slutningen af august vil både Det Kongelige Kapel og Det Kongelige Operakor desuden give koncert på pladsen.
3.-11. juni indtager teaterfestivalen CPH Stage pladsen og præsenterer både klassisk teater,  danseteater og nycirkus. Derudover viser Det Kongelige Teater musikforestillingen ”Moon River” 26. og 27. juni, og 25.-30. juni kan man opleve gadeteater leveret af Teatret Fair Play og Dansk Rakkerpak, som opfører ”Sherlock Holmes og dronningens kronjuveler”.

Copenhagen Opera Festival, 31. juli-6. august, placerer sin hovedscene på Ofelia Plads med besøg af både Malmø Opera og Den Kongelige Opera. Og 25.-27 august indtager festivalen Kulturhavn pladsen.

Derudover kommer Ofelia Plads i sommerens løb til at danne rammen om bl.a. DM i Kajakpolo 17. og 18. juni, ligesom KMD Ironman Copenhagen 20. august har Ofelia Plads som målzone. Det samme har Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI’s Bevæg dig for livet-løb 21. juni. Og 5.-8. juli lægger Legeskibet ruten forbi med underholdende, rekreativ leg.

Desuden vil der på udvalgte søndage være morgenyoga på pladsen – når vejret tillader det.
23. juni afholdes Skt. Hans på Kyssetrappen med bål på en pram i vandet, båltaler og  underholdning. Og 29. juli kan man komme til mangt et smukt, udendørs globryllup, når Ofelia Plads danner rammen om vielser i det fri.

Endelig kan man 21. og 22. juli besøge kunst- og designmarkedet Flid på Ofelia Plads og fra 16. september til den 19. november lægger pladsen rum til en udstilling af byrumskunst.

Se hele programmet på ofeliaplads.dk.