Københavns Kommune siger ja til nøgne kvinder på Nytorv

Først fik hun et nej, men nu giver Københavns Kommune tilladelse til, at fotograf Mathilde Grafström kan udstille meterhøje billeder af nøgne kvinder på Nytorv.

Mathilde Grafström fotograferer nøgne og naturlige kvinder for at rykke i kvinders negative selvbillede. Før jul blev en udstilling på Nytorv med Mathilde Grafströms fotografier stoppet, men det holder ikke kunstneren tilbage. Hun er aktuel med bogen "Female Beauty" og satser på at få stablet en anden udstilling i det offentlige rum på benene i en nær fremtid. Mathilde Grafström finder det paradoksalt, at eksempelvis privathospitalet Nygart kan vise nøgne kvinder på deres busreklamer, mens hendes kvindeportrætter i første omgang er blevet vurderet som værende blufærdighedskrænkende. Klik videre og se alle billederne eller besøg www.mathildegrafstrom.com. Foto: Mathilde Grafström. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først fik fotograf Mathilde Grafström et nej til at udstille sine kunstfotografier på Nytorv, fordi Københavns Politi vurderede, at de havde karakter af at være pornografiske. Nu er beslutningen blevet omstødt, og alt tyder på, at udstillingen »Female Beauty« vil blive vist fra 25. juli til 5. august på Nytorv. Der mangler dog en sponsor, før udstillingen er en endelig realitet. En stor sponsor har allerede meldt sig på banen.

Hvis det lykkedes, vil hundredevis af godt to meter høje billeder af unge og nøgne kvinder i naturen komme til at pryde Nytorv.

Se Mathilde Grafströms fotografier her

Historien om det oprindelige forbud mod Mathilde Grafströms fotoudstilling gik hele verden rundt i vinter, hvor man i flere store internationale medier udtrykte undren over beslutningen og bekymrede sig for det danske frisinds tilstand.

Mathilde Grafström: Vi har fået en snerpet holdning til kroppen

Mathilde Grafström begyndte at fotografere nøgne kvinder som en del af et selvterapeutisk projekt. Hun har udgivet fotobogen »Female Beauty«, men hendes fotografier er endnu ikke blevet vist offentligt.