København har fået flyvende eksklusiv cocktailbar

270 kvm højloftede lokaler i Bredgade er blevet omdannet til cocktailbaren HELIUM.

hggd
Helium på Bredgade 65 er Københavns nye stilfulde cocktailbar. Velour, højt til loftet og marmorborde dominerer de smukke lokaler, der tidligere lagde kvadratmeter til et galleri. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou

’Enten gør vi noget 100 procent, eller også gør vi det slet ikke.’ fortæller Morten Berg, mens han holder et cocktailglas i hånden.

Det er tomt, og han holder det op mod de gyldne lamper, som ligner svævende ravklumper, eller endda gyldne balloner, hvis man vender rummet på hovedet.

Vi sidder på HELIUM, Københavns nye stjerne på den eksklusive cocktailhimmel. 270 kvm tidligere galleri med højt til loftet er blevet omdannet til en mørk oase, som enhver cocktail-connaisseur klart bør besøge.

Morten Berg viser et andet glas frem.

»Læg mærke til indgraveringen i dette glas, det er alt for bombastisk og er en del af den første sending af cocktailglas, som vi desværre måtte kassere, fordi graveringen næsten blev for vulgær. Vi går efter et let og luftigt udtryk – navnet HELIUM er nemlig tænkt hele vejen rundt i vores koncept«.

Billedserie: Cocktailbaren HELIUM får dig helt op at flyve

Syreindgraveringerne i glasset danner et snurrende, elegant mønster, som er inspireret af de tunge smedejernslåger, der ude på gaden skærmer af for indgangen til baggården; en lille detalje, men ikke desto mindre en af den slags detaljer, hvori djævlen ligger.

Hovedmændene bag Helium er disse to herrer, til venstre Nicklas Jørgensen (tidl. Ruby) og Morten C. E. Berg (tidl. Marchal) Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Sådan er det hele vejen rundt på baren. Hvert af de tunge og meterlange velourgardiner er særligt valgt ud fra en tanke, som gør den store cocktailbar både eksklusiv og imponerende, men samtidig også hyggelig og indbydende.

Læs også: Ny gigant-café på Østerbro har cheesecake med Bounty og After Eight

»Det var en af vores vigtigste beslutninger. HELIUM er tiltænkt alle, som er interesserede i kvalitetscocktail, og hvad deraf hører. Vi har en eksperimenterende tilgang til vores håndværk, men vi laver ikke show for showets skyld. Det er blot en del af helhedsoplevelsen.«

Morten Berg samt medejerne Martin Hansen og Kasper Tidemann har allieret sig med Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, som begge har arbejdet på den københavnske cocktailbar Ruby i en årrække.

Når man træder ind på HELIUM, eller entrerer er måske mere det korrekte ord, gennem døren ved de store panoramavinduer i Bredgade 65 lige ved siden af Le Sommelier, lægger man samtidig de regnvåde gader bag sig i de to store, sammenhængende liebhaverstuer, hvor der langs hele den ene væg er indrettet bløde bænke.

Bænke beklædt med velour, som ejerne selv har gennem-sidde-testet, både i bukser og med shorts og endda nederdel for at mærke, hvordan de føltes mod huden, om de stak eller om man gled for meget på dem.

Se billederne: Her er cocktailbaren HELIUM

»Bænkene har vi valgt ud fra tanken om, at gæsterne kan komme tættere på hinanden, end hvis de sad i stole eller små sofaer. Lige præcis det sociale og forenende aspekt, som bænke afspejler, er ganske betydningsfuldt for os, idet det at gå på cocktailbar er en social oplevelse. Tænk, hvis man mødte sin nye kæreste eller en ny ven, fordi man måske kom til at læne sig lidt for langt tilbage og derved stødte ind i den anden – så kunne der opstå en samtale, som kunne føre en ad nye, spændende veje. Vi har ligeledes indrettet med puder i stedet for ryglæn, da vi ikke ønsker at diktere, hvorledes gæsterne skal sidde – de skal selv have muligheden for at gøre sig det behageligt, og der er puder ganske velegnede,« forklarer Morten Berg.

Foto: Rasmus Kramer Schou.

Cocktailkortet
Selve cocktailkortet, som prismæssigt ligger fra 115-125 kr., er opfindsomt, spænder over alle stilarter og skifter hvert kvartal. Med det nye kort, som lanceres i januar, tilføres endda en håndfuld molekylære cocktails, som inkorporerer ingredienser som tøris og ild for at skabe en totaloplevelse. Man kan dog stadig bestille alt, hvad hjertet begærer af cocktails. »Vi vil dog altid gøre vores bedste for at mikse en cocktail af højeste kaliber.«

Læs også: Vesterbro har fået ny stam-bistro

Cocktailbaren har desuden et spændende udvalg af såkaldte ’barrel-aged’ cocktails, altså cocktails som er lagt på små amerikanske femliters egefade for derved at tilføre forskellige smagsnuancer.

»Vi har f.eks. en klassisk Vesper liggende på fad, som bliver meget rund og blød i smagen, fordi alkoholen trækker vanillin ud af egetræet og derved tilfører en underliggende vaniljetone,« forklarer barchef Nicklas Jørgensen.

Billedserie: Kom med indenfor i Bredgade 65

Den tredje store stue er selve baren, hvor der er luftigt og god plads til at nyde bartenderens arbejde.

Fra barrummet fører en gang beklædt med harlekintapet ind til det såkaldte pudderrum, der fungerer som venteværelse til toiletterne, og hvor dæmpet belysning, håndbundne blomsterbuketter og antikke spejle skaber en stemning, der leder tankerne hen på et fransk slot.

Toiletterne er indrettet med farverigt fugletapet, italiensk retrosanitet og små sammenrullede håndklæder for at fuldende den luksuriøse helhedsoplevelse.

I den vestlige afdeling af HELIUM er ejerne i gang med at indrette et ekstra barrum, som de snart kan introducere. Udtrykket her bliver mere organisk og grønt, om end det gyldne udtryk, som dominerer resten af baren, stadig kommer til at spille en væsentlig rolle. Rummet vil hovedsageligt være åbent fredage og lørdage og kan også bruges til store selskaber og privatfester.

Ude på Bredgade, i smørhullet mellem Grønnegårdsteatret, Designmuseum Danmark og Amalienborg har HELIUM i sommerperioder udeservering med plads til ca. 25 gæster.

Hvad: HELIUM cocktailbar
Hvor: Bredgade 65, Indre By