København får sin egen standup-festival

For første gang nogensinde får København sin helt egen internationale standup-festival. Indtil videre er store udenlandske navne som Jack Dee, Stephen Merchant og Pam Ann på plakaten.

Stewardesse-komikeren »Pam Ann« - Caroline Reids PanAm'inspirerede kunstnernavn - er på den nye festivals plakat. Fold sammen
Læs mere

På trods af massiv interesse for standupshows i Danmark de senere år, har det kun få gange været muligt for det danske publikum at opleve de helt store  internationale stjerner på tæt hold.

Det laver Danmarks og Københavns første standup-festival, Copenhagen Comedy Festival, nu om på.

Til efteråret byder festivalen nemlig en række prominente udenlandske komikere som Jack Dee, Stephen Merchant og Pam Ann velkommen til byen. Og flere navne vil løbende blive føjet til plakaten, siger medarrangør Pernille Møller Pedersen fra Nordens største koncertarrangør, ICO Concerts.

»Vi mener tiden er rigtig til en festival som denne, der forsøger at imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel på international comedy, som vi gennem årene har mærket fra det danske publikum. Vores klare ambition er at skabe en årlig begivenhed, der kan være med til at indfri danskernes ønske om international comedy her i landet. Vi er glade for, allerede nu, at kunne præsentere store profiler som Stephen Merchant og Jack Dee, der begge har været med til at definere genren,« siger Pernille Møller Pedersen til Berlingske.

Programmet ser foreløbig sådan ud:

International Comedy Club - Bremen Teater, 23. til 26. september

Med udgangspunkt i New Yorks berømte comedy-klubber, vil komikere fra blandt andet Irland, Sydafrika og USA hver aften levere noget af det bedste stand-up på verdensplan. På nuværende tidspunkt har komikere som Colm O’Regan, Robert Kelly, Ari Shaffier og Darren Maule meldt deres ankomst og der vil løbende blive tilføjet flere navne.

Stephen Merchant - Imperial Biograf, 27. oktober.

Den britiske komiker er især kendt, som hjernen bag de prisvindende sitcoms »The Offic« og »An Idiot Abroa«, som han har skrevet og produceret sammen med Ricky Gervais. Han bruger en god portion selvironi og inddrager ofte personlige oplevelser og detaljer i sine sketches. Med en skæv og akavet humor roder han sig ofte ud i pinlige episoder, som man enten trækker på smilebåndet af eller krummer tæer til.

Jack Dee - Amager Bio, 9. oktober.

Briten har skrevet og medvirket i flere anmelderroste TV-komedier, men er nok mest kendt for at være vært på det verdenskendte show Live at the Apollo, som er blevet sendt på BBC siden 2004. Samme år fik han også en BAFTA nominering for Best Entertainment Performer. Han har siden debuten i 1991 været en af pionererne inden for britisk stand-up og hans tørre humor er kendetegnet ved hans helt ekstreme punchlines og emner.

Pam Ann – Bremen Teater, 25. oktober

Australske Caroline Reid er via sit alter ego Pam Ann slået igennem som en af de mest populære kvindelige komikere og bliver sammenlignet med Dame Edna, Chelsea Handler og Kathy Griffin. Hun bygger sin humor op omkring stereotypen om stewardesser og har de seneste år fået et kultlignende følge over hele verden.

Desuden vil der i festivalugerne være mindre optrædener i provinsen. Heriblandt på Kulturhuset Trommen i Hørsholm 3. oktober, Magasinet i Odense 9. oktober og Musikhuset i Slagelse 11. oktober.

»Copenhagen Comedy Festival« finder sted fra 23. september til 27. oktober.