Klovn slår alle rekorder

Med 167.000 solgte billetter er "Klovn" den mest sete danske film nogensinde i en åbningsweekend. Direktør forventer over 600.000 solgte billetter.

Frank Hvam afbryder Tomas Helmigs koncert under nummeret 'Stupid Man' og siger undskyld. (Foto: Jonas Vandall / Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig

Ifølge statistikken har Casper Christensens og Frank Hvams ”Klovn” netop haft den bedste åbningsweekend for en dansk film nogensinde. Hele 167.000 har fra torsdag-søndag i den forgangne uge løst billet til den pinlige komedie, der også fik et væld af stjerner med på vejen af de danske filmanmeldere.

Direktør Jan Lehmann fra Nordisk Film Biografdistribution har da også svært ved at skjule sin glæde.

- Tænk på at der har været sne, frost og en masse håndbold på TV, og alligevel har ”Klovn” haft den største åbningsweekend på en dansk film. Havde vejret været bedre og havde de ikke spillet EM i håndbold med semifinale, bronzekamp m.m. havde tallet uden tvivl været højere. Men selv hvis vi kun tager tallene fra fredag-søndag, ligger den højere end ”Anja og Victor”, som havde den hidtidige rekord.

Se billedserie: Kendisser til Klovn-premiere

Ifølge Jan Lehmann havde både Nordisk Film Biografdistribution og Zentropa, der har produceret ”Klovn”, forventet pæne tal på baggrund af ”Klovn” mangeårige succes på TV og DVD-markedet. Der har sågar floreret væddemål imellem de implicerede parter, men ingen, siger Lehmann, havde håbet på så god en start.

- Vi var naturligvis klar over, at der var meget hype pga. seriens popularitet, og vi mener samtidig, at det er en kvalitetsfilm, så vi har hele tiden tænkt, at det alene var et spørgsmål om hvor stor den bliver, og ikke om hvorvidt den overhovedet bliver stor. Nu tegner det helt utrolig godt, og jeg vil sige, at jeg bliver voldsomt overrasket og skuffet, hvis vi ikke sælger over 500.000 billetter til filmen… nej, lad mig bare sige 600.000.

”Klovn” trækker folk i biografen over det ganske land, og har i weekenden tegnet sig for helt op imod 70 procent billetterne i Nordisk Films biografer.

Succesen i åbningsweekenden bringer ”Klovn” ind på en samlet 6. plads over de mest sete film nogensinde i en åbningsweekend - en hitliste der toppes af den fjerde film om Harry Potter.