Klovn sælger 184.000 billetter i første weekend

Frank Hvam og Casper Christensens »Klovn Forever« åbnede til en sensationel god første weekend i de danske biografer.

Hverken det gode vejr eller Vild med Dans kunne holde danskerne fra biografen i weekenden. Rekordmange har således været i biografen for at se Frank Hvam og Casper Christensens »Klovn Forever«.

Filmen har solgt over 184.000 billetter i åbningsweekenden, hvilket er den tredjebedste åbning af en dansk film nogensinde.

»Selv med de helt enorme forventninger, der har været til »Klovn Forever«, er dette en fantastisk åbningsweekend. Vi havde håbet på en flot weekend med over 100.000 billetter, men at vi ligefrem slår »Klovn The Movie«, når vi også tæller snigpremierebilletterne med, er noget, vi kniber os selv i armen over her til morgen,« siger marketingschefen for Nordisk Film, Frederik Honore, mandag.

Helt præcist blev der i weekenden solgt 133.299 billetter, hvis man ikke medregner snigpremierer. Rekorden uden snigpremierebilletter har »Anja og Viktor«, som i 2001 solgte 150.813 billetter i premiereweekenden.

Når man tæller snigpremierebilletterne med, er »Klovn Forever« helt oppe på 184.180 solgte billetter. Dermed lykkedes det også at slå den første Klovn-film, som solgte 167.122 billetter i 2010.

»Det viser jo, at danskerne ikke har glemt Casper og Frank. I fem år har selv de største danske megasucceser ikke kunnet matche den første Klovn-films åbningsweekend, så vi er lykkelige over, at filmen kommer så kraftfuldt fra start. Når vi samtidig ved, at filmen får et virkelig godt »word of mouth« er der grund til, at tro på, at filmen kan levere ekstraordinært godt på den lange bane,« siger Frederik Honore.

Filmen fik premiere i 127 biografer landet over 24. september og er instrueret af Mikkel Nørgaard.