Klovn-instruktør vil lave sportsfilm i USA

Instruktøren bag »Klovn«-filmene, Mikkel Nørgaard, flytter til USA med en specifik drøm i tankerne.

Klovn Forever med Casper Christensen, Frank Hvam og instruktør Mikkel Nørgaard holder pressemøde i Nordisk Films lejlighed i Cannes i anledning af Cannes Film Festival lørdag den 16. maj 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CANNES:  Han er en af dansk films mest billetsælgende instruktører, selvom det er få udenfor filmbranchen, der er bekendt med hans navn.

Den 41-årige Mikkel Nørgaard har netop sat punktum for »Klovn Forever«, som er den anden film, der bygger på karaktererne Casper Christensen og Frank Hvam, og nu venter et andet eventyr forude.

»Jeg har besluttet mig for at flytte til Los Angeles sidst på sommeren sammen med min familie. Jeg har flere kolleger, der flyver mellem København og LA, når de arbejder på amerikanske projekter, men det ligger ikke til mit temperament at sidde i fly i så lang tid. Så nu flytter jeg lidt naivt derover og prøver noget nyt,« siger Mikkel Nørgaard, der i øjeblikket er i Cannes under filmfestivalen for at præsentere »Klovn Forever« sammen med Casper Christensen og Frank Hvam.

Trods en relativ kort spillefilmskarriere, har Mikkel Nørgaard bevist med film som »Kvinden i buret« og TV-serier som »Borgen« og »Anna Pihl«, at han mestrer meget forskellige genrer. Og selvom han påskønner Danmark som filmland, håber han, at USA kan blive indgangen til en ny kariere indenfor engelsksprogede film.

»Hvis jeg lige nu kan vælge mellem at lave en film om en fåreklipper i Nordjylland, eller lave en film som »Gone Girl« (David Finchers seneste thriller, red.), så vælger jeg »Gone Girl«. Jeg tror godt jeg kan bidrage med noget ved at lave en klassisk thriller i USA eller England. Men det handler også om, at det at lave film er at fortælle historier omkring et lejrbål, og når man vil fortælle historier, vil man gerne have nogle til at høre det. Hvis jeg kan lave film i USA, bliver mit lejrbål større,« siger Mikkel Nørgaard.

Han har i et par år haft agenter i USA, men lige nu ligger der ikke konkrete filmprojekter parat i kalenderen, når familien ankommer til Los Angeles efter sommeren. Til gengæld har han selv en speciel drøm. som er vanskelig at få indfriet i Danmark.

»Jeg vil gerne lave en sportsfilm, og det er i USA, de laver sådanne nogen. Det har vi ikke tradtion for i Danmark. Jeg vil især gerne lave noget om baseball, da der er en nøje sammenhæng mellem det spil og den amerikanske kulutur og historie. Og så har baseball det særlige, at det er en far-søn ting. Man går i baghaven og kaster med en bold, og den del af baseball-fortællingen tiltaler mig,« siger Mikkel Nørgaard.