Klassisk nazi-spil bliver til film

Wolfenstein-universet sættes på film af Tarantinos oscarvindende manuskriptforfatter.

Flere af Wolfenstein-spillene afsluttes med, at man skyder Adolf Hitler (billedet), hvilket dog blev bortcensureret i de tyske versioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af de mest berømte computerspil, Castle Wolfenstein fra 1981, er planlagt som spillefilm med Roger Avary som både manuskriptforfatter og instruktør, skriver hjemmesiden The A.V. Club.

I spillet nedskyder man hundredevis af nazister, alt imens man kæmper sig op gennem etagerne i et fiktivt fæstningsanlæg, hvor det til slut afsløres, at selve Adolf Hitler skjuler sig - klædt i panser og bevæbnet med maskingeværer.

Roger Avary har tidligere lavet en spillefilmsudgave af computerspillet Silent Hill, men er mest kendt i filmverdenen for at have skrevet manuskript til de banebrydende Quentin Tarantino-film, "Reservoir Dogs" og “Pulp Fiction”. Efter disse film gik Avary ogTarantino hver deres vej, men Tarantino lod sig inspirere af nazi-spillet i sin blodige film "Inglourius Basterds".

Castle Wolfenstein dannede i 1984 forlæg for det første såkaldte first person shooter-spil “Wolfenstein 3D”, hvor spilleren kæmper sg gennem en tredimensionel bane. På trods af, at der dør hundredvis af tyske nazister i spillet, blev dette spil censureret i Tyskland for dets brug af svastika-symboler og nazistisk marchmusik.

Der er endnu ingen premieredato på Avarys Wolfenstein film.