Klar til sommer? Nu er rosé-rundfarten tilbage i byens kanaler

Kan du også fornemme at sommeren er lige rundt om hjørnet?

Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rosé er lige så meget tegn på forårets og sommerens komme, som hvepse og nedfalden frugt er det på efterårets. Og hvad er egentlig bedre end at skyde foråret i gang med et glas kold rosé?

Hvis glasset med kold rosé ikke gør det for dig alene, hvad så med at nyde din lyserøde livseleksir på en lille båd, der tøffer rundt i havnen? Det kan du, hvis du hopper om bord i en af Hey Captains både, der sejler rundt i havnen og byens kanaler.

Hey Captain åbnede sidste forår, og deres rosé-rundfart var en stor succes. Nu vender de tilbage med masser af ny rosé på køl.

Læs også: Guide: 13 gode steder på Værnedamsvej

»Vi vil lave en kanalrundfart, der er niveauet over dem, man kender. Det behøver ikke være 100 mennesker, man smider ned i en båd. Det at man er en lille gruppe, det gør, at man kan snakke lidt mere om det, der sker i havnen. Vi tager udgangspunkt i, hvem det er, der skal ned og sejle. Er man kender af København, vil vi måske skrue lidt ned for historierne og lidt op for musikken. For de ved godt, at det er Operaen og Papirøen, man sejler forbi. Har vi amerikanske turister med, så får de den helt store pakke. Vi rammer folk, hvor de kommer fra. Vi laver en specialdesignet kanalrundfart, så man ikke er tvangsindlagt til at se alle Københavns seværdigheder,« fortalte Casper Junge, der er en af folkene bag Hey Captain, sidste år inden åbningen.

Specielle både

Bådene er hentet i Holland og kan rumme op til 12 personer. Ejerne tog udgangspunkt i christianshavner-jollen og fandt de hollandske både, der lignede bedst. I båden sidder man i bløde hynder og kan slænge sig, mens man sejler temmelig lydløst gennem kanalerne. Bådene er i øvrigt opkaldt efter ejernes mødre.

Det koster 200 kr. pr. person at komme på kanalrundfart med Hey Captain, der sejler i sommerperioden og indtil september. I tilfælde af mindre heldigt vejr er der varme tæpper ombord. En tur varer ca. en time.

Læs meget mere om Hey Captain lige her, hvor man også booker tid.

Læs også: Festival vender tilbage til Refshaleøen med danske topnavne

I anledningen af den nye sæson, kan man fredag 23. marts komme med på en gratis tur rundt i havnen. Det sker fra kl. 15-18 på Ofelia Plads.

Hvad: Hey Captain åbner for ny sæson
Hvor: Sejler fra Ofelia Plads
Hvornår: Fredag 23. marts 15:00-18:00