Kirkekaos: Harm Zulu-stjerne raser over skrig og skrål

Rasmus Bjerg er forarget over en episode, hvor en gruppe unge boltrede sig i Aarhus Domkirke.

Rasmus Bjerg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Leg, råb, skrig og skrål er en fuldstændig uforenelig måde at opføre sig på i en kirke.

Det mener Rasmus Bjerg, der mandag overværede en episode i Aarhus Domkirke, hvor en gruppe unge i komikerens øjne opførte sig komplet utilstedeligt.

Hændelsen har efterfølgende fået den 40-årige skuespiller til at udsende en Instagram-video, der ind til videre er blevet set af over 17.000.

»Jeg har lige været inde i Aarhus Domkirke. Herinde blev jeg sgu lidt godt gammeldags forarget. Der var en flok unge mennesker. De rendte rundt derinde, legede gemmeleg, fangeleg, de råbte og skreg.«

»Jeg følte mig som en grumpy old man (gnaven gammel mand, red.), der begynder at irettesætte børn og fortælle dem, at man ikke løber i en kirke, og man ikke ruller rundt inde under bænkene og råber,« raser Zulu Comedy Galla-værten i videoen.

Efter episoden med de uvorne unger har Bjerg en klokkeklar opfordring til offentligheden generelt og til de unges forældre i særdeleshed - det er simpelthen et udtryk for mangel på opdragelse.

»Der er tilsyneladende nogen, der ikke har fortalt dem, hvordan man opfører sig i en kirke. Det er jeres ansvar, forældre, at banke lidt pli ind ind i hovedet på jeres børn. Jeg bliver godt gammeldags forarget, det må jeg sige,« lyder det harmdirrende fra skuespilleren.

Se hele videoen her:

Grumpy old man...

En video slået op af Rasmus Bjerg (@bjergrasmus) den

/ritzau/FOKUS