Kim Larsens familie siger nej til mindeplads

Planerne om en plads til ære for Kim Larsen er blevet droppet. Den afdøde musiker ønskede ikke at få en plads opkaldt efter sig, oplyser familien.

Efter Kim Larsens død 30. september sidste år foreslog flere lokalpolitikere i Københavns Kommune at opkalde en gade efter ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 750 kvadratmeter stor plads på Christianshavn med græs, træer og buske skal opkaldes efter Kim Larsen.

Sådan lød forslaget, som 23. september skulle behandles af Vejnavnenævnet i Københavns Kommune.

Efter en henvendelse fra Kim Larsens familie er planen nu blevet droppet. Familien ønsker ikke, at musikeren skal lægge navn til en plads.

Det fortæller Jakob Næsager, gruppeformand for de Konservative i Københavns Borgerrepræsentation og medlem af Teknik- og Miljøudvalget, til TV 2 Lorry.

»Familien har oplyst i en mail til Teknik- og Miljøudvalget, at de ikke bakker op om at opkalde en plads efter Kim Larsen,« siger Jakob Næsager.

Ikke familiens ønske

Jakob Næsager siger, at årsagen til familiens henvendelse er, at Kim Larsen ikke selv ønskede at få en plads opkaldt efter sig.

TV 2 Lorry har også været i kontakt med Lars Weiss (S), som sidder i Vejnavnenævnet og Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

Han bekræfter, at Kim Larsens manager, Jørn Jeppesen, har sendt en mail med blandt andet disse ord til Teknik- og Miljøudvalget:

»Vi beder på det bestemteste om, at planerne skrinlægges, og vi beder jer bekræfte dette.«

Lars Weiss (S)

»Som jeg læser den her mail nu, så betyder det, at familien ikke ønsker at få opkaldt noget som helst efter Kim Larsen.«


Selv om familiens henvendelse kun drejer sig om pladsen på Christianshavn, som er uløseligt forbundet med Kim Larsens og Gasolins historie, betyder det ikke, at man arbejder videre med at finde et andet sted at opkalde efter Kim Larsen.

»Som jeg læser den her mail nu, så betyder det, at familien ikke ønsker at få opkaldt noget som helst efter Kim Larsen,« siger Lars Weiss.