Kim Larsen solgt til reklame

For første gang nogensinde tillader Kim Larsen at en af hans sange bruges kommercielt.

Kim Larsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang har Kim Larsen givet tilladelse til, at en af hans sange benyttes i en reklamefilm.
I morgen, torsdag 10. november 2011, har en biografreklame for Peter Øvig Knudsens nye bog, "Hippie 1", premiere i udvalgte biografer over hele landet. Reklamefilmen viser klip fra den første Thylejr i sommeren 1970, og billederne ledsages af Kim Larsens sang "De Fjorten Astronauter" fra hans 1973-album "Værsgo’."
 
Kim Larsen har aldrig tidligere tilladt, at et af numrene fra den kanoniserede "Værsgo’" benyttes i reklamefilm eller på opsamlingsplader. Sangen om de fjorten astronauter, som er landet på en fjern planet – ”Sig mig så, hvordan den er? Den er rød som et kirsebær” – indgår imidlertid også på den dobbelt-cd med fyrre Hippie-Hits, der er udkommet samtidig med Peter Øvigs bog.
 
- Kim Larsen er min ungdoms store idol, og derfor var jeg temmelig nervøs, da jeg skulle til Odense for at interviewe ham om hans oplevelser i hippietiden, fortæller Peter Øvig Knudsen:

- Men Kim Larsen fortalte åbenhjertigt om at blive smittet med gonorré i Thylejren, efter at Gasolin havde optrådt, og om den første gang, det lykkedes ham at blive skæv ved hjælp af den berygtede ’Congo-pot’.

Siden rettede den gamle skolelærer kun stavefejl i mit manuskript. Da jeg for nogle uger siden ringede for at spørge, om vi måtte bruge "De Fjorten Astronauter" i vores reklamefilm, var der heller ingen problemer, siger forfatteren.