Kim Larsen-mindekoncert politiseres af DR-folk

Studieværter og journalister fra DR benyttede mindekoncerten til at harmes over besparelser.

Michael Falch ved Mindekoncert for Kim Larsen på Rådhuspladsen søndag aften. Flere DR-medarbejdere benyttede lejligheden til at italesætte de nylige besparelser. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

35.000 tilhørere flokkedes i aftes på Rådhuspladsen for at høre bands og sangere som Oh Land, Minds of 99 og Love Shop fortolke en stribe af afdøde Kim Larsens sange.

Mindekoncerten »Som et strejf af en dråbe - Danmark synger farvel til Kim Larsen« for den sanger, som Berlingskes anmelder og rockredaktør Nanna Balslev kaldte »hippiernes, børnefamiliernes, lastbilchaufførernes, børnenes, ungdommens og ikke mindst andengenerationsindvandrernes stemme«, fik ros af de valfartende til Rådhuspladsen og de tilstødende gader, mens enkelte anmeldere gav koncerten en nedadvendt tommelfinger.

For en særlig gruppe var koncerten dog en ubetinget succes, og det var de mange DR-ansatte, der under musikken og i timerne efter, benyttede koncerten til at sætte spørgsmålstegn ved, om denne form for begivenheder stadig ville kunne arrangeres i fremtiden, når de planlagte besparelser på DR er gennemført.

Journalist og vært på P1s »Mennesker og medier« Kurt Strand satte spørgsmålstegn ved, om DR fremover kan løfte en tilsvarende opgave og stable en lignende koncert på benene på en uge.

Sportskommentator Henrik Liniger syntes at italesætte forestående afskedigelser, da han udtrykte sin stolthed over at være en del af DR, og fik svar fra journalist på Orientering og vært for P1 Debat, Rasmus MP, der tog sarkasmen i brug, idet han forestillede sig DRs konkurrenter stable en tilsvarende event på benene:

Vært på Stå op med P7MIX, Sandie Westh, sendte også en hilsen ud til sin arbejdsplads.

Også tidligere DR-medarbejdere deltog i twitterfesten. Tidligere sportschef i DR, Kurt Lassen, plæderede for et moratorium i det, han betgenede som »DR-bashing«:

De mange bemærkninger fra DRs egne medarbejdere fik folk uden for mediehuset til at starte deres egne diskussioner. Søren Pedersen skriver:

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn nøjedes med at være stolt over mindekoncerten og takke de implicerede kunstnerne, der bidrog. og dem der så med.

Anmelderne var blandede i deres skudsmål af koncerten. Ekstra Bladets Thomas Treo gik til stålet. Han kaldte koncerten en »majestætsfornærmelse« og mente, at koncerten burde have været aflyst, når nu DR ikke havde C.V. Jørgensen, Anne Linnet, Steen Jørgensen eller nogle af de andre store.

Berlingskes Nanna Balslev kaldte koncerten en tam affære, men gav ros til blandt andre Alfred Nordhøj Kanns version af »Joanna«, Kwamie Livs fortolkning af »Pianomand« og Magtens Korridorers to hårdtslående versioner af »Det Bedste Til Mig Og Mine Venner« og »Rabalderstræde«, der var med til at lukke showet, før DRs pigekor satte tempoet ned med »Om lidt blir der stille«.

På DR gennemføres der besparelser for 420 millioner kroner årligt, når planen er fuldt indfaset i 2021. Spareplanen er en konsekvens af det seneste medieforlig, der pålagde DR at spare 20 procent på budgettet.