Kim Larsen-klassiker bliver til musical

Kim Larsens filmklassiker, »Midt om natten«, der siden premieren i 1984 nærmest har opnået kultstatus, sættes næste år op som en musical i Tivoli.

Erik Clausen og Kim Larsen i filmen »Midt om natten« fra 1984. Nu bliver filmen til musical. Foto: PR. Fold sammen
Læs mere

Med 992.000 solgte billetter er Kim Larsens kultfilm fra 1984, »Midt om natten« en af de største danske biografsuccesser nogensinde. Nu får fortællingen om Benny, Arnold, Spacy og Susan Himmelblå og flere end 20 af Larsens og Gasolins største hits nyt liv, når »Midt om natten« til marts næste år sættes op som musical i Tivolis Koncertsal i København.

Premieren bliver 15. marts 2018 - 35 år efter, at Kim Larsen sendte det storsælgende album på gaden. Musicalen, der bliver en del af fejringen af Tivolis 175 års fødselsdag, er en co-produktion mellem Tivoli, Langkjær Entertainment og Live Nation.

Med afsæt i det originale filmmanuskript af Kim Larsen, Erik Balling og Henning Bahs bliver der tale om en ny og nutidig musicalversion, der ud over de kendte hits fra »Midt om natten«-albummet også krydres med andre Kim Larsen- og Gasolin-hits som »Kvinde Min«, »Rita«, »Rabalderstræde« og »Tarzan Mamma Mia.«

Hvilke skuespillere og sangere, der skal mestre rollerne som Benny, Arnold, Susan Himmelblå, Spacy og co., offentliggøres først senere på året. Ifølge pressemeddelelsen fra Tivoli bliver der tale om et stort cast med over 25 medvirkende og et stort orkester.

Den Reumert-vindende sceneinstruktør Heinrich Christensen skal varetage instruktion og manuskript, mens Marie ì Dali skal skabe scenografien.

Forestillingen i Tivoli er ikke første gang, »Midt om natten« sættes på scenen. Tidligere har bl.a. Odense Teater i 2004 præsenteret en sceneversion af filmen i Flemming Weiss Andersens bearbejdelse og Kasper Wiltons iscenesættelse.

Albummet »Midt om natten« udkom i 1983 og blev med 650.000 solgte eksemplarer det bedst sælgende danske album nogensinde. Salgstallet svarer til 33 gange platincertifikater, og at i gennemsnit hver 10. dansker har et eksemplar stående på hylden.

Billetsalget til forestillingen starter i tirsdag d. 30. maj kl. 10.00.