Kids' News-redaktør: »Det er vigtigt at besvare den undren, børn har«

Redaktør Jonas Stenbæk Christoffersen forklarer, hvordan nyhederne i den nye børneavis Kids' News er blevet valgt ud og arbejdet med.

ARKIVFOTO. Redaktør for Kids' News Jonas Stenbæk Christoffersen er glad for den modtagelse, avisen har fået i den primære målgruppe. Her står han sammen med nogle af børnerapporterne. (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

I dag, fredag, udkom nyhedsmagasinet for børn, Kids News for første gang med historier om alt fra en flygtningelejr med syriske børn i Jordan, børns smartphone-forbrug, et interview med statsministeren og om kæledyr - nærmere bestemt marsvin

Det kan lyde som en avis, der stikker lidt i øst og vest, men redaktør for Kids' News, Jonas Stenbæk Christoffersen forklarer, at alt indholdet er omhyggeligt valgt ud til målgruppen; børn i 6-12 års alderen.

»Helt overordnet går jeg efter to ting: De ting, som er væsentlige i børnenes verden og de ting, der er væsentlige i den store verden,« siger Jonas Stenbæk Christoffersen.

Han peger på historien om den syriske borgerkrig som et eksempel på en historie, der er på den store dagsorden, men samtidig kan fortælles fra børnenes perspektiv.

»Vi spurgte børnene, hvad de synes, var vigtigt at vide om konflikten. De ville gerne vide, hvordan det går med børn i Syrien, og derfor valgte vi at skrive om en skole med syriske børn i en flygtningelejr i Jordan. Det er deres spørgsmål, jeg har stillet en voksen ekspert,« forklarer han.

» Hvorfor er der en krig? Hvorfor stopper man den ikke bare? Hvordan kan man være oppe at slås med sin egen befolkning? Det er vigtigt at besvare den undren, som børn har.«

Og selvom det kan være svært for små børn at forstå konflikten i Syrien, synes nogle af de første læsere af Kids' News første udgave, at det er spændende.

»Krige er interessante at læse om, men det er fint, at det bliver fortalt, så man får at vide, hvordan børn har det i de lande. Så kan man bedre forestille sig, hvordan det er at være der,« siger 12-årige Caroline Zederkof om reportagen fra flygtningelejren, og 14-årige Eskild Venøbo siger, at det er vigtigt, at man kan identificere sig med historierne.

Jonas Stenbæk Christoffersen er glad for den modtagelse, Kids' News har fået indtil videre:

»Jeg vil sige, at jeg er superglad for den modtagelse, den har fået i målgruppen. Det er vigtigst for mig, at børnene synes, den er spændende og får lyst til at dykke ned i de enkelte opslag. Jeg kan se, at det indtil videre at faldet i god jord,« siger redaktøren.

Kids' News kan købes i abonnement eller i løssalg fra kiosker over hele landet.