Kids’ News nomineret til fornem kulturpris

Børnebibliotekarernes Faggruppe har nomineret Berlingske Medias ugeavis for børn og unge, Kids’ News, til sin årlige kulturpris, BØFA-prisen.

Forsiden af Kids' News Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Børnebibliotekarernes Faggruppe har besluttet at nominere Berlingske Medias ugeavis for børn og unge, Kids’ News, til sin årlige kulturpris, BØFA-prisen.

Prisen er en hæderspris, hvis formål er at »gøre opmærksom på et kvalitativt originalt dansk kulturprodukt, rettet mod børn og unge« og uddeles til »personer, der har stået bag værker indeholdende nyskabende og eksperimenterende kvaliteter eller på anden vis har ydet en særlig indsats på det børnekulturelle område – også hvad angår børns vilkår og udviklingsmuligheder,« fremgår det af BØFAs hjemmeside.

»Vi har besluttet at nominere Kids’ News for arbejdet med at formidle nyheder til børn på en respektfuld måde og for at inddrage børn som journalister,« siger bestyrelsesmedlem i BØFA Tenna Hedegaard Pedersen.

Kids’ News så første gang dagens lys 25. april 2014 og har siden hver uge leveret nyheder og livsstilsstof i øjenhøjde med børn i en globaliseret verden – om alt fra sport, mode og mad til videnskab, politik og internationale forhold.

Kids’ News-redaktør Jonas Stenbæk Christoffersen står i spidsen for en redaktion med tre journalister og et korps af børnereportere i 11-13 års alderen.

De øvrige nominerede til BØFA-prisen 2015 er boggnasker.dk og gratisborneboger.wordpress.com. Prisen uddeles 8. september.