Kevin Spacey: House of Cards ikke så vild som virkeligheden

Stjernen i Netflix-serien siger at virkelighedens amerikanske politik overgår intrigerne i House of Cards

House of Cards kan ikke leve op til virkeligheden, hvis man skal tro Kevin Spacey. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLO ALLEGRI

Skuespilleren Kevin Spacey, der har fået et enormt hit med serien House of Cards, er Netflix største stjerne-talent, og var mandag den første der talte på et salgsfremstød som streamingtjenesten i disse dage laver i Paris. Sammenligningerne mellem den fjerde sæson og den aktuelle amerikanske valgkamp blev hurtigt berørt under fremstødets pressekonference.

uanset hvor mange beskidte svinestreger hans karakter Frank Underwood laver i seriens univers, synes han selv, at virkelighedens amerikanske valgkamp lang overgår House of Cards:

»Når jeg nogle dage er færdig med optagelser, og tager hjem på mit hotelværelse, tænker jeg: 'har vi overdrevet det for meget?" Og "'Har vi krydset Rubicon og lavet noget der er utroværdigt?' Men så tænder jeg fjernsynet og ser nyhederne. og så tænker jeg: vi har ikke taget overdrivelserne langt nok!«

Kevin Spacey undlod at sætte navn på sine kommentarer til den amerikanske valgkamp, men ingen syntes at være i tvivl, hvem der var tale om, da han sammenlignede den fiktive Frank Underwood med de virkelige kandidater.

»Vi skal huske på, at Underwood er en fiktion. Og nogle af valgkampens kandidater virker også som fiktioner,« sagde Kevin Spacey.

Han fortalte at flere amerikanske politkere har erklæret deres kærlighed til serien, men at der er delte meninger om seriens grad af kynisme. Nogle mener at der er skruet for meget op for kynismen i forhold til virkeligheden - andre mener, som Kevin Spacey selv, at serien underdriver.

Skuespilleren og den tidligere præsident Bill Clinton er nære venner, og Kevin Spacey benyttede lejligheden til at lave en af sine berømmede imitationer, da han skulle beskrive Bill Clintons forhold til serien.

»I just love House of Cards!,« sagde Kevin Spacey med ekspræsidentens drævende sydstatsaccent.