Kendt DR-vært stopper: »Jeg er forundret og overrasket«

Journalisten Kurt Strand er kendt som fast inventar i P1-programmet »Mennesker og medier«. Til sommer er det slut for Kurt Strand, der er forundret over, at han ikke længere skal have værtsrollen. DR fortsætter programmet.

»Sidste udsendelse er 25. juni. Jeg er forundret og overrasket over beslutningen. Hvad der skal ske med Mennesker og medier er uvist,« skriver Kurt Strand på Twitter. Arkivfoto: Esben Salling Fold sammen
Læs mere

Journalisten Kurt Strand skal ikke længere være vært og producent på P1-programmet »Mennesker og medier«. Det har Danmarks Radio besluttet, oplyser public service-stationen i en pressemeddelelse.

Men programmet lukker ikke. Der kommer en anden vært end Kurt Strand, der har siddet i værtsstolen siden 2016. Kurt Strands kontrakt bliver ikke forlænget.

»Det er stadig en helt afgørende og vigtig opgave for P1 at stille medierne ansvarlige for deres valg i en offentlighed under stadig hastigere forandring. Derfor vil jeg frem mod sommer bruge tiden på at afklare, hvordan vi allerbedst løser den opgave,« siger Nikolai Thyssen, der er P1s kanalchef.

Det undrer Kurt Strand, at hans kontrakt ikke bliver forlænget, og at det 20 år gamle program kører videre uden ham. Det skriver han i et opslag på Twitter.

»Sidste udsendelse er 25. juni. Jeg er forundret og overrasket over beslutningen. Hvad der skal ske med Mennesker og medier er uvist,« skriver Kurt Strand på Twitter.

Over for fagbladet Journalisten uddyber Kurt Strand sit Twitter-opslag.

»Jeg undrer mig. Hvis jeg jævnligt havde fået at vide, at noget i programmet ikke duede eller var helt i skoven, så var det lettere at forstå. Men jeg har ikke hørt en lyd. Jeg har svært ved at tolke det anderledes, end at DR vil af med mig som vært, men hvorfor så ikke bare sige det? Er jeg for gammel, laver jeg for gammeldags radio, hvad ved jeg? Jeg savner en forklaring,« siger Kurt Strand til Journalisten.

I den pressemeddelelse, som Danmarks Radio har sendt ud, fremhæver Nikolai Thyssen, at Kurt Strand har været både »en markant og meget kompetent vært«.

»Kurt Strand har været en fremragende vært for »Mennesker og medier« gennem de seneste fem år. Han har brugt sin indsigt, journalistiske erfaring og sin personlige pondus til at udfordre journalister og redaktører og de valg, de træffer – ofte under stadig større pres og større hast,« lyder det fra Nikolai Thyssen.

Det bliver ikke meldt ud, hvad der skal ske med »Mennesker og medier«. DR oplyser, at de forventer, at de kan præsentere ændringerne af programmet i sommeren 2021.