Kendisser fejrer farverigt Copenhagen Pride

Efter lørdagens festlige optog hylder flere kendte mangfoldighedsfesten på de sociale medier.

Pride parade 2017 i København Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Københavns gader var røde, orange, gule, grønne og blå, da fejringen af årets Pride blev markeret med en farverig parade fra Frederiksberg og ind til Rådhuspladsen lørdag.

- Jeg elsker, at en hel by går sammen om at fejre os selv og hinanden. Jeg var så glad for at se ikke kun fantastiske drags og andre farverige folk, men også ham eller hende, som måske bare kender eller arbejder med en LGBT-person - eller slet ikke - feste og fejre, at alle har lov til at være, som de er, skriver skuespiller Johannes Nymark, der er gift med danser Silas Holst, i et opslag på Instagram.

Musikeren Bryan Rice fejrede også kærligheden og diversiteten, og han fik sågar en sludder med Danmarks tidligere statsminister, der ligeledes var troppet op for at hylde friheden til at være, hvem man er.

- Danmarks tidligere statsminister og jeg taler om, hvor vidunderligt et Copenhagen Pride vi havde i år, skriver musikeren til et billede af sig selv sammen med Helle Thorning-Schmidt.

Landets tidligere statsminister var ikke den eneste politiske profil, der var mødt op for at markere Copenhagen Pride. Også De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, var inde for at vise den regnbuefarvede fane, inden han skulle til et noget anderledes arrangement.

- Vi har hevet Søren væk fra Priden. Nu er der konservativ fest på Hindsgavl Slot. Og selv om vi kun er mænd her på billedet, er det en anden slags fest, joker politikeren Rasmus Jarlov på sin Instagram til et billede af sig selv og Søren Pape Poulsen.

Paraden sluttede på Rådhuspladsen, hvor der var sat en scene op, så festen kunne vare hele natten. Her optrådte blandt andet Nabiha, der på sin Instagram har delt et billede af sig selv på scenen.

- Maxima est amor (størst er kærligheden, red.), i går var alting, opsummerer Nabiha lørdagens Copenhagen Pride.