KBHs største privatfest skifter navn

Natklubben Emma lægger stilen radikalt om, og tager samtidig et noget uortodoks navn i brug.

Foto: Colourbox

Herskabslejligheden på Lille Kongensgade, der har lagt hus til blandt andre Sevilla, Cavi og senest Emma, skifter navn til meget lidt mundrette Karel van Mander. Alt fra "Københavns største privatfest", som Emma blev kaldt, er blevet kasseret, og den nye klub skulle efter sigende fremstå som fuldstændig nyrenoveret:

- Alt er blevet revet ned og smidt ud, og vi har renoveret klubben helt fra bunden. Vi syntes, at der skulle ske noget nyt i København, og desuden ville vi gerne føre klubben tilbage til sine rødder, fortæller Mads Damgaard, daglig leder af Karel van Mander.

Fra galleri til natklub
Navnet stammer fra en kendt barok-maler, der for 350 år siden brugte lokalerne på Lille Kongensgade til at male portrætter af blandt andre Christian den IV og Leonora Christine. Og det er den historie, klubben skal bære præg af:

- Vi har forsøgt at skabe noget, som man ikke ser andre steder, og vi tror, at det vil skabe en større oplevelse hos gæsterne, når navnet, stedet og indretningen følger en rød tråd, forklarer Mads Damgaard.

Navnet er måske ikke det letteste at huske på, og Mads Damgaard siger, at natklubben måske hurtigt kommer til at blive kaldt noget andet i folkemunde. Musikken vil være den samme, som da herskabslejligheden husede Emma, og der bliver desuden satset på det samme klientel: Gymnasie- og handelsskoleelever om torsdagen og det mere modne publikum fredag (+20) og lørdag (+24).

Åbningen af Karel van Mander sker fredag 24. oktober, hvor den røde løber bliver rullet ud for en lang række kendisser.