Kasper Holten udnævnt som ny chef for Det Kongelige Teater

Den tidligere chef for et af verdens mest anerkendte operahuse bliver ny teaterchef for Det Kongelige Teater.

Kasper Bech Holten bliver ny teaterchef på Det Kongelige Teater, oplyser Det Kongelige Teater på et pressemøde fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tariq Mikkel Khan
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver den 45-årige Kasper Bech Holten, der fremover skal styre taktstokken for en af dansk kulturlivs tungeste institutioner.

Det er fredag formiddag blevet offentliggjort på et pressemøde på Det Kongelige Teater.

»Vi er rigtigt glade for, at Det Kongelige Teater får en meget stærk, faglig profil og en stærk personlighed som ny leder. Han skal sætte teatrets betydning og relevans ind i en meget anden virkelighed end den, der var gældende, da han selv var en af de tre kunstneriske chefer på teatret i nullerne,« siger Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater.

Kasper Holten selv siger, at han ikke kunne forestille sig en bedre stilling.

»Jeg elsker Det Kongelige Teater, og jeg har elsket det, teatret står for, og beskæftiget mig med alle dets kunstarter på forskellig vis, i størstedelen af mit liv. Jeg kan ikke forestille mig noget mere spændende eller vigtigt job end at få lov til at stå i spidsen for denne fantastiske institution og dens mange vidunderlige medarbejdere,« siger den nyudnævnte teaterchef.

Han lægger ikke skjul på, at der er flere tunge problemstillinger, som han skal løfte, når han sætter sig i chefstolen.

»De skrumpende offentlige bevillinger sætter selvfølgelig de store institutioner under pres, og det gør, at vi må forholde os meget realistisk til vores egen fremtid. Vi må ud og tjene flere penge og skabe flere muligheder for at tjene flere penge.«

»Men den vigtigste udfordring, det er at tænke over, hvem skal vi være i fremtiden for at beholde vores relevans. For det er forudsætningen for alt det andet,« siger Kasper Holten.

Kasper Holten har senest været chef for et af verdens mest anerkendte operahuse, Royal Opera House i Covent Garden i London.

Inden da har Holten gennem mere end ti år været chef for Det Kongelige Teaters egen opera, og han har en lang karriere som instruktør på scener i ind- og udland - både inden for opera og andre typer af teater.

Udnævnelsen af den 45-årige tidligere operachef sker, efter Morten Hesseldahl har valgt at forlade teatret allerede med udgangen af denne sæson efter relativt kort tid på posten for i stedet at blive ny direktør for forlaget Gyldendal.

Kasper Bech Holten tiltræder 1. september. Indtil da vil Henrik Sten Petersen fungere som konstitueret teaterchef.

Foto: Linda Kastrup.