Kaotisk kattekomik

Den kårdesvingende bestøvlede Kat var lige ved at stjæle billedet fra Shrek, da han blev introduceret i »Shrek 2«, og det virker derfor naturligt, at han nu får lov at udfolde sin uforfærdede charme i sin egen film.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

...

Til gengæld kan det undre, at historien virker så ugennemarbejdet som tilfældet er, når nu man har en så herlig karakter med både vid, bid og komisk potentiale (selv om man i den danske version savner Antonio Banderas’ uforlignelige stemme).

Trods flere finurlige og fornøjelige optrin, fremstår helheden som en rodet og unødvendigt sentimental fortælling om Kats barndom på børnehjem, hvor han mødte ægget Klumpe Alexander Dumpe, som han blev bedste venner med.

Læs også: De 10 mest populære film lige nu

Men Klumpe forrådte Kat og sendte ham på flugt fra lovens lange arm. Nu krydses deres veje igen, takket være en forførende – og tyvagtig – hunkat ved navn Kitty Fløjlspote. Kat og Klumpe genopliver deres barndoms drøm om den magiske bønnestage, der kan føre dem til Kæmpens Slot i skyerne, hvor gåsen, der lægger guldæg, bor.

Hvis de finder den, kan de både blive rige og rense Kats navn. Altså en skønsom blanding af eventyrreferencer og børnerim, tilsat en romance og et solidt strejf spaghetti-western. Et eller andet sted lurer en morale om skyld og tilgivelse, men den fortaber sig lidt i det generelle kaos af historietråde.

læs også: Moderne Disney klassiker i 3D

Rent teknisk er »Den bestøvlede kat« derimod fremragende. 3D-effekterne giver flot dybdevirkning, ikke mindst i jagtscenerne og en forrygende danseduel mellem Kat og Kitty, og »Den bestøvlede kat« er generelt set en visuel nydelse, med klare lysende farver.

Desto mere ærgerligt er det, at der langtfra er lagt samme omhu i manuskriptet, der ville have nydt godt af en gennemskrivning – eller tre. Måske det lykkes for den næste film, der efter sigende allerede er på tegnebrættet. 

Hvad: Den bestøvlede kat
Hvor: Vises over hele landet
Hvornår: Premiere torsdag 2. februar 2012

Trailer: