Kaninen fra fremtiden

»The Last Mimzy« er sikkert årest særeste film, men helt afgjort ikke den mest vellykkede.

Er du enig med berlingskes anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

»The Last Mimzy« har to børn som hovedpersoner, men den er ingen børnefilm. Absolut ikke.

Handlingens udgangspunkt er, at heller ikke i fremtiden kan mennesker rejse gennem tiden, men de kan til gengæld sende en avanceret mekanisk kanin ved navn Mimzy tilbage til nutiden, og af denne kanins skæbne afhænger så menneskehedens fremtid.

Mimzy og en håndfuld andre objekter fra fremtiden en krystal, en gelélignende masse, den slags bliver fundet på en strand nær Seattle af drengen Noah og hans lillesøster Emma, og snart gør det særprægede fund, som børnene holder hemmeligt for deres ellers meget kærlige forældre, Emma og Noah i stand til at udrette de mest forbløffende ting. Her er både telepati og telekinese på spil, men da børnenes mystiske objekter en aften slukker for strømforsyningen i hele staten Washington, går myndighederne i aktion med brask og bram. Ligesom i Steven Spielbergs »E.T.«, som »The Last Mimzy« kunne have mindet en smule om, hvis den havde været en bedre film. Men det er den desværre ikke. Den er baseret på en besynderlig novelle fra 1943 af Lewis Padgett, og den er instrueret ikke særlig flydende eller behændigt af Robert Shaye, der er bedre kendt som chef for selskabet New Line Cinema og måske burde have holdt sig til sine administrative gøremål.

I hvert tilfælde er »The Last Mimzy« sikkert årets særeste film påén gang en familiehistorie fortalt fra børns øjenhøjde og en luftig science ficton fabel med tågede filosofiske ambitioner. De ingredienser passer nogenlunde så godt sammen som puddersukker og karry.

Som Emma yder den lille Rhiannon Leigh Wryn så kær og indtagende en præstation, at enhver voksen tilskuer må drømme om at have hende som datter eller barnebarn, og hendes rørende udtryksfulde indsats er ubetinget filmens største kvalitet. Også noget nær dens eneste kvalitet, for »The Last Mimzy« er så bizar en absurditet, at den ville have været fascinerende, hvis den havde taget sit toptåbelige udgangspunkt bare en anelse mindre gravalvorligt.

Berlingske Tidende indbyder læserne til at give deres holdning til aktuelle udgivelser og begivenheder. De bedste bidrag kommer i avisen.

Skriv kort og kontant og klik på det antal stjerner den fortjener.

Skriv din egen anmeldelse