Kager, uhygge og masser af bøger: Her er din uge i København

Uanset om du er bogorm, klimaforkæmper eller vil nyde et uhyggeligt måltid, er der nok at tage sig til i denne uge.

Wintersspring serverer nu te og kager i Magasin. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gita Femhøj

Tanker om døden

En ting er sikker, og det er, at vi alle skal dø, og den tanke skræmmer mange. På Nationalmuseet kan du torsdag blive klogere på, hvorvidt mennesket altid har lidt af dødsangst, eller om det er et moderne fænomen. Den sag vil museumsinspektør Jeanette Varberg, videnskabsjournalist Lone Frank og filminstruktør Lasse Spang Olsen gøre os klogere på, ligesom de vil fortælle om begravelsesritualer gennem historien.

Læs mere her.

Hvad: Er vi ved at dø af skræk?
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, i Egmonthallen
Hvornår: Torsdag 25. oktober kl. 19.00-21.00
Hvor meget: 250 kroner.

Uhyggeligt gadekøkken

Grød er langt fra kun havregrød - her en ret fra GRØD. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Uhyggen sniger sig ind alle steder i disse uger, og nu kan gademad kombineres med dødningehoveder, flagermus og andet godt.

Det er Broens Gadekøkken, der fredag-søndag sørger for, at Manden med leen står klar til at byde indenfor på pladsen, hvor Pal’ Pueblo by PMY, Gasoline Grill, MAK-CIK by IBU, California Kitchen, Dessertboden, The Coffee Collective og GRØD serverer alt fra burgere til en god risotto.

Læs mere her.

Hvad: Gadekøkken og halloween.
Hvor: Strandgade 95, 1401 København K
Hvornår: Kl. 12-20 de næste to weekender.

Bøf eller insekter?

Skal vi til at spise græshopper i Danmark? Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen.


De fleste af os ved, at det er skidt for klimaet at spise kød i store mængder. Men hvad er alternativet til bøffen, koteletten eller kyllingen? En skål græshopper eller melorme? Under overskriften Jorden Kalder stiller Statens Naturhistoriske Museum skarpt på klimaet i en række debatarrangementer, og torsdag er turen kommet til kød og spørgsmålet om, hvorvidt vi kan hjælpe klodens klima, hvis vi dropper kød til fordel for insekter. Og om det bliver for dyrt for Danmark, der årligt producerer omtrent 17 millioner slagtesvin, at drosle ned på kødproduktionen.

Panelet tæller Maria Vang Johansen, Professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, KU, som vil tale om »Exit-strategi for øf og bøf«, Liza Rosenbaum Nielsen, Professor, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, KU om »Kød i lyst og nød« og Michael Zwicky Hauschild, Professor, afdelingsleder, Danmarks Tekniske Universitet om »Miljø i modvind«.

Hvad: Jorden Kalder
Hvor: Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5.
Hvornår: 25. oktober. 19-20.30
Hvor meget: 75 kr. 50 kr. for studerende

Begravet i bøger

BogForum - her fra 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson.


Det er også i denne uge, at der er masser af guf for bøgorme, når BogForum rykker ind i Bella Center med et program, der vanen tro spænder fra børnelitteratur til debatbøger. Mød for eksempel Kim Fupz, Svend Brinkmann og Bertel Haarder - sidstnævnte taler om sangbogen »Bertels Bedste« - for blot at nævne nogle få. Der vil også være et særligt Børnebogsforum, hvis hele familien skal af sted. Her er workshops, konkurrencer og mulighed for at møde eksempelvis Anders Matthesen, Jacob Riising, Sebastian Klein, Lene Kaaberbøl, Jakob Martin Strid og Hella Joof.

Læs mere her.

Hvad: Bogforum 2018
Hvor: Bella Center
Hvornår: 26.-28. oktober.

Te og kage

Den nye te- og kagesalon i Magasin, Wintersspring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gita Femhøj.


Hvis kulden sætter ind, er der hjælp at hente i Magasin, efter at det anerkendte morgenmadssted Winterspring er rykket ind i stormagasinet.
At valget netop er faldet på Magasin er ikke helt tilfældigt. Der lå nemlig en tesalon på dameetagen for over 100 år siden, og derfor har man også valgt, at netop te skal have en central placering i den nye salon, hvor man kan vælge mellem 25 forskellige varianter. Ud over te kan man også købe forskellige kager, morgenmad, frokost og Wintersprings signatur-is.

Hvad: Winterspring tesalon
Hvor: Magasin, Kgs. Nytorv, København K
Hvornår: Mandag til søndag kl. 10-20