Kæmpesjove dværge

Lasse Rimmer er fantastisk til at improvisere, men han mangler et overordnet tema.

Lasse Rimmer er skarp som et barberblad, og han er i improvisationshjørnet, men han må gerne åbne sig lidt mere i fremtiden. Foto: Tine Leegaard Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For to år siden imponerede Lasse Rimmer mig voldsomt meget med sit kun andet standupshow, »Komiker«. Det var rart at få slået fast, at manden trods en del spildtid gennem årene i TV og radio var en mester i old school standup med masser af interaktion med publikum. Jeg var lige ved at smide den sjette stjerne efter ham, men det blev kun til fem.

Han fortsætter stilen i »Selvtilfreds«, men der sniger sig alligevel nogle forbehold ind i det samlede billede. Lad os tage det bedste først. Ingen anden komiker i Danmark er så dygtig til at kaste sig ud i en dialog med publikum om alder eller parforhold og er samtidig i stand til at slå tilbage med improviserede pointer, uanset hvad folk svarer ham. Det er barberbladsskarpt og vækker beundring. Højdepunktet var en sekvens, hvor Rimmer illuderer lun på en ung fyr på en af de forreste rækker. Han kører vittigheden kamikazeagtigt langt ud. Det er muligt, at en Christian Fuhlendorff på en god dag kan det samme, men jeg ville gerne se en Anders Matthesen eller en Mick Øgendahl turde bevæge sig så langt væk fra deres indøvede vittigheder.

Rimmer er også god til at træde på ligtorne udi det politisk korrekte. Det er ham, der bruger følgende udtryk og ikke mig! »Negere«, »mongoler« og »dværge« får historier med på vejen, der er på kanten af det tilladelige, men jeg har ikke grinet så højt i lang tid som ad Rimmers historie om den »lille ekspedient« i Fona i Karlslunde. Her vil selv dværge grine med, så de lyder som kykloper.

At indlede en optræden i Rødovre med en vittighed om byen er naturligvis god velforberedt stil, og lad os håbe, han gider gøre sig den slags umage hele vejen rundt i landet. I det hele taget virker Rimmers show mere løst og åbent end liret af, som det står i manuskriptet. Det er en styrke, men det kan også gå hen og blive en svaghed.

For eksempel er der ikke noget dybere tema i Rimmers shows. Ingen buer af for­tællinger, der retter sig mod en smule højere mening. Eller bare en vis form for ærlighed eller måske ligefrem sårbarhed. Det smager lidt af den slags i de sidste ti minutter, hvor en smule selverkendelse i parforholdet sniger sig ind, og det er nok den vej, Rimmer skal gå, hvis han skal meget videre. Alt det andet kan han jo til fingerspidserne. Bedre og skarpere end de fleste kolleger og konkurrenter. På to gange 50 minutters standup når Rimmer næsten en halv gang flere vittigheder end de fleste andre, fordi han er hurtig, og fordi han er så imponerende sikker i sin ordbehandling.

Hvem: Lasse Rimmer – Selvtilfreds.

Hvad: Standupshow/comedy.

Hvor: Set i Viften i Rødovre fredag aften. Fortsætter landet rundt i januar, februar og marts.