Hvis københavnerne ikke allerede stod på den anden ende, så gør de det i hvert fald i dag.
Et kæmpe opbud har samlet sig foran Noma, som kun lige netop søndag udbyder en særdeles populær sæsonvare:
En fastelavnsbolle udviklet af Nomas chefdessertkok, Francisco Migoya.
Køen strækker sig så langt øjet rækker, fra Michelin-restauranten ved Christianshavns Vold til Margretheholm.

Der er tilsyneladende blevet gået seriøst til opgaven.
»Det var helt nyt for mig. Så det krævede noget research, og jeg har brugt meget tid på at se, hvordan andre laver dem, og hvordan de ser ud,« sagde chefdessertkokken til Berlingske fredag.
Men grundlæggende, sagde han, så er det jo en bolle. Og efter nogle forsøg med både gærdej og lamineret dej slog det ham, at bollen også kunne være en vandbakkelse:
»Her må nævnes, at jeg har en dyb kærlighed til vandbakkelser, det nærmer sig en besættelse.«
Det er ikke første gang, at et Noma-tiltag har fået københavnerne ud at stå i kø.
Da restauranten under den første coronanedlukning i 2020 lancerede sin burger, stod folk ligeledes i lange rækker for at få lov til at smage den.
Michelin-fastelavnsbollen vil være at finde i dag – og kun i dag – 16. februar.
Berlingskes egen Søren Frank er naturligvis på pletten. En anmeldelse af bollen bliver bragt i eftermiddag.