Jussi Adler-Olsen på vej med nyt bind om Afdeling Q

Det syvende bind i serien om Afdeling Q udkommer den 6 oktober. Carl Mørck, Assad og Rose skal opklare det hidtil sværeste puslespil I bogen SELFIES af prisvindende Krimiforfatter Jussi Adler-Olsen.

Jussi Adler-Olsen udkommer med ny bog i serien om Afdeling Q Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Jeg kan ikke høre dig. Jeg er bange. Jeg drukner.”

På beskidte, hvide fliser står det med rød skrift. Traileren for Jussi Adler-Olsens nye bog om Afdeling Q starter med et råb om hjælp.

En kvinde er blevet myrdet i Kongens have. En bilist har indledt en jagt på unge kvinder, mens der et helt andet sted planlægges nye forbrydelser. Er der en sammenhæng mellem forbrydelserne? Det skal Carl Mørck, Assad og Gordon finde ud af i seriens syvende bind, SELFIES.

Der ligger et stort pres på skuldrene af afdeling Q, da ledelsen har fået øjnene op for afdelingens lave opklaringsprocent. Samtidig befinder Rose sig på bunden af et dybt psykologisk hul, hun ikke kan komme op af. For at garantere afdelingens fremtidige levetid, er det derfor op til Carl Mørck og Assad, med hjælp fra Gordon, at opklarer den mystiske række hændelser.

Jussi Adler-Olsen har solgt 2,5 millioner kopier fra serien om Afdelings Q i Danmark og 14 millioner på verdensplan. Serien indeholder bøgerne: Kvinden i buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P, Journal 64, Marco Effekten og Den grænseløse. Sidstnævnte udkom i efteråret 2014.

Det er planlagt, at serien skal bestå af ti bind, der alle skal filmatiseres. De tre første bøger er filmatiseret af Zentropa, Flaskepost fra P havde premiere tidligere i år.  Det er også Zentropa, der har filmrettighederne til seriens fjerde bind, mens Nordisk Film har til opgave at bringe de resterende seks bind til live.