Jul i Tivoli vender tilbage med spritnyt tema

Haven er ryddet for græskar og uhygge, og julen er klar til at rykke ind med julehjerter og helt nyt koncept.

Det er 24. gang, at man kan komme til jul i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

18. november åbner Tivoli atter dørene til jul i den gamle have. Det er 24. gang, at der kan fejres jul i Tivoli, og i år er der nyheder på programmet.

Det koster 20 millioner kr. at klargøre haven til jul, og årets nye tema tegner sig for seks af de millioner.

I år kan man for første gang opleve et spritnyt jernbaneområde. Det nye tema, der hedder »Den store Julerejse«, breder sig over 2000 m2 på Plænen. Her kan juleglade tivoligængere gå ombord på et gammelt damplokomotiv og besøge en stationsbygning, der er inspireret af tiden omkring 1900-tallet. I området mellem togene er der mindre forlystelser og masser af boder. Jernbanetemaet erstatter den tidligere Alpeby.

Animation af Tivolis nye juleområde. Fold sammen
Læs mere

»Jul i Tivoli er en betydelig investering. Med satsningen på det nye jernbanetema håber vi at kunne friste flere gæster, der i stigende grad efterspørger autentiske oplevelser,« siger Tivolis direktør Lars Liebst.

Læs også: Tivoli ser ud til at vinde støjkrigen i København

Det nye område har været to år undervejs og er blevet til i et samarbejde mellem DSB og Tivolis egne arkitekter, scenografer og gartnere.

Ny musical

En anden af Tivolis store satsninger er musicalen »Elf The Musical«, der er baseret på filmen »Elf«. Det er første gang, musicalen spiller uden for USA og Storbritanien. På scenen kan man opleve store navne som Christiane Schaumburg-Müller, Pelle Emil Hebsgaard, Tommy Kenter, Julie Steincke, Camilla Bendix og Niels Ellegaard.

Se også billederne: Sådan så Tivoli ud i gamle dage

Ny mad

Der er 23 forskellige restauranter i Tivoli og 17. november åbnes dørene også for det helt nye spiseområde, der er døbt Tivoli Food Hall. Her kan man året rundt gå på opdagelse blandt 16 nye madstader. Man kan bl.a. sætte tænderne i godter fra kendte madsteder som Chicks by Chicks, Cock’s & Cows og Gorm’s.

Jul i Tivoli kan opleves frem til og med 31. december.

Hvad: Jul i Tivoli
Hvor: Tivoli, Vesterbrogade 3, København V
Hvornår: 18. november til 31. december