Jul i teatret

Hank op i hele familien og tag en tur i teatret lige op til jul.

Folk og røvere i Kardemommeby. Bellevue Teatret. November-december 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

»Jul i Gammelby«

Folketeatret i Nørregade spiller for eksempel dramatiseringen af alle tiders hyggelige julekalender-udsendelse, »Jul i Gammelby« helt til lillejuleaften – og endda på familievenlige tidspunkter. Asger Reher, Kirsten Price og Mads Knarreborg er på scenen, biedermeierstuer, krambod og vintergader roterer på drejescenen, og der er masser af nisser på loftet.

Hvad: Jul i Gammelby
Hvor: Folketeatret
Hvornår: 20. november - 23. december
Alder: Fra 5 år
Hvordan: www.folketeatret.dk

»En nisse på spil«

Foto: PR.

Er man hurtig på aftrækkeren kan man med familiens yngste den 20. og 21. december nå Zangenbergs Teaters »En nisse på spil« i formiddagstimerne - en hyggelig forestilling om legetøjsbutikken, der er i krise, indtil nissen Archibald sætter fut i kludene.

Hvad: En nisse på spil
Hvor: Zangenbergs Teater
Hvornår: 27. november - 21. december
Alder: 3-9 år
Hvordan: www.zangenbergsteater.dk

»Når du ser et stjerneskud«

Foto: PR.

Anemone Teatret i Suhmsgade spiller derimod sin juleklassiker »Når du ser et stjerneskud« efter Jan Mogensens juleeventyr helt frem til dagen før dagen – her er der både en nisse, en baggårdskat og en flok engle, der er med til at sørge for, at det ender med juleaften for alle.

Hvad: Når du ser et stjerneskud
Hvor: Anemoneteatret
Hvornår: 22. november - 23. december
Alder: 4-12 år
Hvordan: www.anemoneteatret.dk

»Folk og røvere i Kardemommeby«

Nord for byen kan den jubilerende »Folk og røvere i Kardemommeby« efter Thorbjørn Egners elskede børnebog opleves på Bellevue Teatret frem til den 22. december, hvor den spiller hele to gange. Der er hverken juletræer eller nisseskæg i forestillingen – til gengæld er de glade røvere Kasper, Jesper og Jonathan stensikkert på plads.

Hvad: »Folk og røvere i Kardemommeby«
Hvor: Bellevueteatret, Strandvejen 451, Klampenborg
Hvornår: 17. november - 22. december
Hvordan: Billettlf. 39 63 64 00, billeter@bellevueteatret.dk eller billetten.dk

»Nøddeknækkeren«

Foto: Annett Ahrends.

Tivoli spiller også stadig familieballetten »Nøddeknækkeren«, omsat til Tivoli selv og med scenografi af selveste Dronning Margrethe, til og med lørdag eftermiddag.

Hvad: Nøddeknækkeren
Hvor: Tivolis Koncertsal
Hvornår: 22. november - 22. december
Alder: Alle
Hvordan: www.tivoli.dk

»Fanny og Alexander«

Foto: Natascha Thiara Rydvald .

Og endelig er der mulighed for at fejre jul med dramatiseringen af Ingmar Bergmans »Fanny og Alexander«, som spiller for sidste gang i aften og i morgen. Den stjernespækkede historie om teaterfamilien Ekdal, der skal så grueligt meget igennem, før lyset vinder over mørket, er ganske vist ingen decideret børneforestilling, men er især velegnet til familier med lidt større, nysgerrige børn og forældre, der har lyst til at diskutere, det der sker, med ungerne efter forestillingen. I skrivende stund er der stadig få ledige pladser til sidste forestilling.

Hvad: Fanny og Alexander
Hvor: Skuespilhuset, Store Scene
Hvornår: 24. november - 22. december
Alder: fra 12 år
Hvordan: www.kglteater.dk