Jubelnat for danske prisvindere

Festlighederne ville ingen ende tage for Niels Arden Oplev og Søren Stærmose, efter de i aftes vandt Englands svar på en Oscar.

Søren Stærmose og Niels Arden Oplev med hver deres BAFTA-pris. Fold sammen
Læs mere
Foto: KERIM OKTEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev festet til den helt store guldmedalje efter filmprisuddelingen Bafta i London i aftes.

Instrultør Niels Arden Oplev og producer Søren Stærmose vandt sammen prisen for "Bedste Film På Et Andet Sprog End Engelsk", for den voldsomt populære filmatisering af Stieg Larssons roman "Mænd der Hader Kvinder".

Og sejren blev fejret med maner.

- Den blev fem om natten, før vi vaklede gennem Londons gader tilbage til vores hotel, fortæller en tydeligt lykkelig Søren Stærmose.

Han og Niels Arden Oplev havde natten igennem festet til diverse after-parties i forbindelse med prisuddelingen. Og det var i selskab med nogle af de største stjerne i underholdningsbranchen.

- Vi sad lige bag ved Paul McCartney og lige ved siden af os sad Colin Firth. Vi mødte også J.K. Rowling og mange andre af de store stjerner, siger Søren Stærmose.

Og der var rigelig af drikkevarer til festen, som de to herrer nød godt af.

- Vi fik alle vores egen champagneflaske med et lille glas til. Det var meget dekadent, fortæller Søren Stærmose.

Men midt i alle festlighederne var der også plads til ægte dansk stolthed. De to herrer var nomineret i tre kategorier for filmen "Mænd Der Hader Kvinder", men vandt altså kun den ene, men det stod ikke i vejen for vinderrusen.

- Det var virkelig en stor oplevelse. Det er en meget prestigefuldt pris, den næste i rækken efter Oscaren. Det er virkelig stort for den skandinaviske filmbranche, siger Søren Stærmose.

Niels Arden Oplev er nu på vej tilbage til Los Angeles, hvor han bor i dag. Og Søren Stærmose er på vej til Berlins Film Festival, hvor han efter eget udsagn, vil "feste videre".