Johnny Depp brugte 20 millioner kroner på at fyre død ven ud af kanon

Johnny Depp "fyrede" 20 mio. af på bisættelsen af en god ven. Anklagen kommer fra en manager - som stjernen selv har et horn i siden på.

Venskab. Johnny Depp "fyrede" 20 mio. af på bisættelsen af en god ven. Anklagen kommer fra en manager - som stjernen selv har et horn i siden på. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

Et brag - og festen var forbi.

Johnny Depp fik i 2005 bisat sin gode ven, forfatter og journalist Hunter S. Thompson, på lidt speciel måde: Han fyldte en kanon med vennens aske og fyrede den af for øjnene af 280 kendte venner.

Pris: 20 millioner kroner.

Historien om den amerikanske stjernes ødsle omgang med penge kommer fra hans tidligere management. Den har også vakt en del forargelse rundt om. Men ikke megen undren.

Johnny Depp havde rollen som den kendte skribent i spillefilmen »Fear and Loathing in Las Vegas« fra 1998. De to mænd blev gode venner ved den lejlighed og forblev det resten af journalistens liv.

Hunter S. Thompson var stjerne i amerikanske medier og regnes gerne for opfinderen af den såkaldte gonzojournalistik med skribenten selv i centrum.

Journalisten tog livet af sig 20. februar 2005 i sit hjem i Colorado. Skribenten arbejdede på sin sædvanlige klumme for sportsmagasinet ESPN og havde samtidig en telefonsamtale med sin hustru - hvorunder han uden varsel skød sig.

Han blev bisat nøjagtig en måned senere under private former. Så private som en bisættelse af Hunter S. Thompson nu kunne blive: Politikere som John Kerry og George McGovern og kendte filmfolksom Jack Nicholson, Bill Murray og Sean Penn deltog.

Man puttede hans aske i en kanon og fyrede den af til tonerne af sange som »Spirit in the Sky« og »Mr. Tambourine Man«. Kanonen var monteret på et 47 meter højt tårn bygget efter tegning af ham selv.

Det hele finansieret af Johnny Depp. Siger hans tidligere managere altså.

Når afsløringen kommer netop nu, skyldes det en stående strid mellem skuespilleren og ledelsen af The Management Group:

Johnny Depp lagde for nylig sag an mod virksomheden. Han hævdede, de har truffet en række forkerte valg på hans vegne og dermed snydt ham for godt 170 millioner kroner.

Og virksomheden har så svaret igen med anklager om alt for løsagtig omgang med penge fra hans egen side.

Depp skal for eksempel have brugt et par hundrede tusinder om måneden på vin, en lille milliard på security og 30 millioner i et pladeselskab, der aldrig rigtig blev til noget.

Plus altså 20 millioner i en kanonsalve med de jordiske rester af Hunter S. Thompson.