Johnny Cash får sin egen teaterkoncert

Kira Skov og Caroline Henderson i forgrunden i "American Spirit" i Aarhus og på Frederiksberg.

Kira Skov - får sin teaterdebut med fortolkninger af Johnny Cash sange. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at både Gasolin, Beatles og Leonard Cohen med flere har fået deres sange udlagt i danske teaterkoncerter, kommer turen nu til en anden af musikhistoriens store navne, »The man in black« - Johnny Cash.

Det er Aarhus Teater og Aveny-T, der er gået sammen om forestillingen, der får premiere i Aarhus 25. august og rykker til Aveny-T den 14. oktober. Titlen bliver »American Spirit« og dækker ifølge arrangørerne over at præsentere nogle af de Cash-sange, »som indkapsler dybden og tidsløsheden i den   amerikanske sjæl«.

På scenen kan man opleve blandt andre Kira Skov, der her får sin teater-debut, Caroline Henderson og Simon Matthew, mens de musikalske fortolkninger styres af Kåre Bjerkø. Iscenesættelse og scenografi er i hænderne på Rolf Heim og Sisse Gerd Jørgensen, der før har haft ansvar for teaterkoncerter med sange af såvel Nick Cave som Leonard Cohen.

Koncerten bliver en blanding af den klassiske Johnny Cash og den moderne fortolker, man i hans seneste år hørte på album-serien »American Recordings« fremgår det af de de numre, der står på plakaten for »American Spirit«. Numre som »Folsom Prison« og »Jackson«, er Cash classic, mens »Personal Jesus« af nogle kendes fra  albummet »The Man Comes Around«, mens andre nok kender den bedre i originalen med Depeche Mode.

Så der er også lagt op til nyfortolkninger af nyfortolkninger. Og Kira Skov ser gerne Johnny Cash, der døde 2003, i et moderne lys:

»Jeg kan godt lide den her lonesom rider, og jeg elsker det rebelske ved Johnny Cash. Han gjorde op med autoriteter og stillede sig på de svages side. På den måde var hans attitude ren punk,« siger Kira Skov i en pressemeddelelse om forestillingen.