John Lennons stjålne dagbøger fundet hos hæler i Berlin

Politiet har i Berlin fundet talrige effekter fra John Lennons liv – herunder nogle aldrig offentliggjorte dagbøger.

GERMANY-ROBBERY-LENNON/
Tysk politi flandt flere af John Lonnons ehjendele i den ransagede lejligheder - herunder nogle af hans ikoniske briller. Florian Boillot Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER

»You may say I’m a dreamer,« synger John Lennon i sit mest kendte nummer, »Imagine« fra 1971.

Politiet i Berlin gjorde en stor opdagelse forleden dag og forvandlede mareridt til drøm:

Man fik anholdt en 58-årig mand på mistanke om hæleri og fandt i hans lejlighed en lang række effekter fra John Lennons liv.

Ransagningen afslørede fotos, briller, postkort, et cigaretetui og liveoptagelser fra The Beatles’ koncerter – plus en række dagbogsoptegnelser.

Effekterne blev stjålet fra enken Yoko Ono i 2006 og har siden været sporløst forsvundet.

Samtlige skatte blev ifølge magasinet Der Spiegel tilbudt auktionshuset Auctionata for et par år siden.

Auktionshuset var på det tidspunkt i krise og er siden erklæret konkurs, men bed ikke på tyvenes tilbud. Formentlig fordi tingene ikke var bragt til veje på lovlig vis.

John Lennon selv havde en stor solokarriere efter sit brud med The Beatles i september 1969 og blev rystende nok myrdet i december 1980.

At den elskede sangskriver og aktivist førte dagbøger i de sidste år af sit liv har været kendt længe. Kun småting og meget spredte bemærkninger er sluppet ud – angiveligt fordi enken Yoko Ono ikke finder resten egnet til offentliggørelse.

Hæfterne har i øvrigt været stjålet en gang tidligere: Fred Seaman var Lennons sidste sekretær og rendte med dem efter sin arbejdsgivers død.

Selv om de blev returneret til Lennons bo i 1986, har sagen siden ført til sagsanlæg fra enkens side, for fik hun nu det hele tilbage?

Politiet i Berlin har ikke løftet sløret for alle aspekter af den seneste sag endnu. Herunder om hæleren kunne have forbindelse til det gamle tyveri. Og hvem tyven i 2006 måtte have været.

Man har foreløbig krævet den 58-årige mand fængslet og eftersøger samtidig en mulig sammensvoren med bopæl i Tyrkiet.