Jobforslag til Obama: Hvad med at blive præsident for os?

»President of Playlists« kunne passende blive Barack Obamas nye titel, lyder joken fra musiktjenesten.

Barack Obama fejrer USAs uafhængighedsdag i Det Hvide Hus med sangerinden Janelle Monae (th) og rapper Kendrick Lamar (tv.). Fold sammen
Læs mere
Foto: AUDE GUERRUCCI/POOL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

20 januar er datoen, hvor USAs præsident Barack Obama overlader taktstokken til Donald Trump, og så skal han jo have noget andet at tage sig til. Det kunne da passende være at blive Playliste-præsident, mener streaming-tjenesten Spotify, der har benyttet præsidentskiftet til en gimmick, hvor de har slået et job-opslag op på hjemmesiden, der bliver svært at løfte for andre end Barack Obama.

Under titlen »President of Playlists« skal den der får jobbet, blandt andet forsyne redaktører og stab hos Spotify med verdensklasses lederskab. Det forventes af ansøgere, at de har mindst otte års erfaring med at køre et større land - og er bekendt med Spotifys platform. Man skal have team spirit, være en passioneret taler - ja helst i verdensklasse - have styr på etikken og så vil det heller ikke gøre noget, hvis man for eksempel har haft Kendrick Lamar til at optræde til ens fødselsdag. Eller har en Nobel-pris.

Se hele opslaget her.

Den afgående præsident har en del gange demonstreret, at han både har et godt forhold til musikere og holder af musik. Førnævnte Lamar er en af præsidentens yndlingsrappere og dukkede netop op ved Obamas 55 års fødselsdag. På Spotify har Obama også lagt flere playlister ud - blandt andet med sine sommer-favoritter - som er blevet nogle af de mest benyttede hos Spotify. Se den seneste sommerliste her:

Musiktjenesten Spotify er jo svensk, og ifølge Natalia Brzezinski, der er gift med den afgående amerikanske ambassadør i Sverige, havde Obama ved afskedsfestivitasen i sidste uge bemærket, at han stadig ventede på sit job ved Spotify - »for jeg ved jo, at I alle elskede min playliste«. Det lagde hun så ud på Instagram som ambassadørparrets afskedshilsen, og den var Spotify ikke sen til at følge op på.

Som Spotify-direktør Daniel Ek twitter her:

Job-opslaget har i øvrigt også et par formuleringer, som nok kan ses som hints til efterfølger Donald Trump - blandt andet indebærer jobbet daglige briefinger, og man skal benytte sig af alle tilgængelige efterretninger.