Jelved vil have kønsbalance i musikken

Kulturministeren vil gerne i dialog med DR om en mere ligelig fordeling mellem mænd og kvinder på musiksiden.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en øget opmærksomhed i musiklivet på at få flere kvinder ind på scenen og blandt dem, der hyrer kunstnere. En større balance mellem mænd og kvinder var allerede en del af musikhandlingsplanen for 2012-2015, og nu forbereder kulturminister Marianne Jelved den kommende plan, der kommer til at fortsætte ligestillingslinjen både på spillestederne og i DR.

»Jeg er for tiden i dialog med musikbranchen om en ny musikhandlingsplan. Musiklivet har bedt om, at der kommer fokus på, hvordan der kan komme flere kvindelige ledere på spillesteder og festivaler. Det vil jeg gerne bidrage til sker, og derfor taler jeg med aktørerne i musikbranchen, herunder også DR, om, hvordan der kan komme en bedre balance mellem kønnene,« skriver Marianne Jelved til Berlingske.

DR vil gerne i dialog

Hos DR vil redaktionschef i DR Musik og Radio Christian Ottenheim gerne deltage i dialogen med kulturministeren. I øjeblikket er omkring 83 procent af den musik, som DR afspiller, komponeret af mænd.

»Lige nu er M/K-kvoter ikke vejen frem, men DR vil gerne medvirke til, at flere kvinder gør karriere inden for musik, og øger udvalget af musik af kvinder,« siger Christian Ottenheim.