Jehovas Vidner-tegnefilm skal lære børn at tage afstand fra homoseksualitet

Jehovas Vidner har offentliggjort en tegnefilm på sin danske hjemmeside, som lærer børn at tage afstand fra homoseksualitet.

Skærmbillede fra »lektion 22 - én mand, én kvinde«, der er udgivet af Jehovas Vidner. Fold sammen
Læs mere

Trossamfundet Jehovas Vidner, der tæller ca. otte millioner medlemmer på verdensplan, har netop udsendt en tegnefilm med titlen »Én mand - Én kvinde«, hvori en mor instruerer sit barn i, at det er forkert, hvis to mennesker af samme køn gifter sig.

Filmen, der tydeligt er inspireret af den amerikanske animationsvirksomhed Pixar, er den 22. i rækken af undervisningsvideoer under fællestitlen »Bliv Jehovas ven«, som lærer børn om at være et godt vidne.

Filmen ligger bl.a. på forsiden på Jehovas Vidners danske hjemmeside, og stemmerne er danske. Du kan se videoen her.

I filmen ser man en lille pige, der fortæller sin mor, at hun har tegnet sin familie i skolen. Veninden Clara, der har to mødre, har også tegnet sin familie, men som læreren siger, så betyder det ikke noget, at forældrene er af samme køn, så længe man elsker hinanden.

Til det siger moderen i filmen:

»Hm, ja... folk har deres egen mening om, hvad der er rigtigt og forkert, men det vigtigste er, hvad Jehova synes. Han ved, hvordan vi får det godt, og hvordan vi bliver lykkelige. Derfor opfandt han ægteskabet, sådan som han gjorde,« begynder moderen i filmen.

»Altså, mellem en mand og en kvinde?« afbryder datteren.

»Ja,« bekræfter moderen og laver referencer til bl.a. Første Mosebog.

»Det er lidt ligesom, når man skal ud og flyve. Hvad ville der ske, hvis nogen ville havde noget med, der var forbudt på flyet?« spørger moderen.

»Så kunne de ikke komme med,« konkluderer datteren.

»Nemlig! Det er det samme med Jehova. Han ønsker, at vi bliver hans venner og lever evigt i paradiset, men for at få lov til det, skal vi gøre, som han siger,« svarer moderen.

Hun siger, at »normen« for, hvordan man kommer i himlen, ikke har ændret sig, men mennesker kan forandre sig. Derefter spørger hun sin datter, hvordan hun tror, hun kan sprede budskabet om Jehova til veninden Clara med de to mødre.

»Tja, jeg kan fortælle hende om paradiset, jeg kan fortælle hende om dyrene og om opstandelsen,« svarer datteren.

»Fantastisk. Skal vi øve det?« udbryder moderen begejstret.

Videoen er produceret af Watchtower Bible And Tract Society Of New York, der producerer materialer som eksempelvis Vagttårnet og Vågn op! for organisationen.