»Jeg ville ikke stille op i dag«

Jens Romundstad var en af de første »almindelige mennesker« herhjemme, der blev kendt.

Jens Romundstad alias Biker Jens ved sit hjem i gevninge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Jens Romundstad stillede op i »Robinson Ekspeditionen« i 1998, var der ikke mange, der havde hørt om realityshows herhjemme.

»Der var noget meget uskyldigt over det dengang. Produktionsselskabet og TV-stationen bekymrede sig ligefrem om os,« siger den i dag 36-årige kommunikationschef i virksomheden Supergros, der er en af Danmarks største fødevaregrossister. Men »Robinson Ekspeditionen« blev hurtigt populær, og Jens Romundstad blev landskendt som den hårdkogte, men reflekterede, rødskæggede motorcykelentusiast, Biker Jens. Siden fik han sine egne rejseprogrammer på TV, bl.a. »Biker Jens i USA«, der fik 400.000 seere.

Jens Romundstad tror ikke, at han ville have fået den samme opmærksomhed, hvis han havde stillet op i et realityshow i dag.

»Dengang havde det nyhedens interesse. Der var en jomfruelig interesse også fra ugebladene, og det var med til at booste seertallene. I dag har TV-kanalerne faktisk temmelig svært ved at lave partneraftaler med ugebladene, fordi de ikke længere synes, det er noget særligt at skrive om. Markedet er også temmelig mættet efterhånden,« siger Jens Romundstad.

Kynismen råder
Som han ser det, er realityshows blevet langt mere kyniske siden dengang, han var med.

»reality-konceptet er på en måde blevet fanget i sin egen succes, for man er hele tiden nødt til at overgå sidste års programrække. Man skal have endnu flere konflikter endnu mere sex osv. Selve gyset og seernes skadefryd er blevet mere og mere vigtigt.« Jens Romundstad stillede selv op til en ny omgang »Robinson Ekspeditionen« i 2002 og mærkede der, hvordan det var blevet hårdere.

»Der var ikke længere den der omsorg. Jeg ville ikke stille op i dag,« siger han og tilføjer; at konsekvenserne har været for store. Det var da heller ikke drømmen om at blive kendt, der fik ham til at melde sig til et realityshow. Han så »Robinson Ekspeditionen« som »den ultimative manddomsprøve« og en spændende chance i en ellers fastlagt karriere. Som han ser det, har det aldrig været nok at være kendt fra TV, hvis man skal blive ved med at være en del af befolkningens bevidsthed.

»Hvis ikke man formår at udnytte eksponeringen og flytte brandet eller at positionere sig selv i forhold til en given målgruppe, så forsvinder man som et stjerneskud,« siger han. Jens Romundstad har selv kæmpet for at komme væk fra det billede, som mange har haft af ham som Biker Jens.

»Jeg har jo f.eks. stillet op i kommunalpolitik og er tilbage i min erhvervskarriere for fuld drøn. Man kan sige, at vejen til berømmelse kan være kort, men rejsen tilbage igen kan være væsentlig længere. Og det er en færd, jeg stadig er i gang med.«