"Jeg ser frem til at blive en del af denne fantastiske, levende organisme"

Operasangeren Peter Lodahl afløser Uffe Savery som musikchef for Copenhagen Phil.

Operasanger Peter Lodahl er ny chef for Copenhagen Phil. Han kommer fra et job som festivalchef for Cph Opera Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard

Det bliver den 45-årige operasanger Peter Lodahl, der fremover skal stå i spidsen for symfoniorkestret Copenhagen Phil.

Det er tirsdag formiddag blevet offentliggjort i en pressemeddelelse.

»Jeg er både glad for og stolt over at få mulighed for at blive Copenhagen Phils nye musikchef. Jeg påskønner orkestrets mange kvaliteter og er imponeret over orkestrets evne til igen og igen at vise en udviklingsorienteret vitalitet i helt nye formater. Jeg ser frem til at blive en del af denne fantastiske, levende organisme og til at blive en aktiv del af hverdagen i den næste fase af orkestrets spændende musikalske rejse. Jeg ved, at musikchefjobbet er krævende, men musikere, administration, bestyrelse og musikchef kan nå rigtig langt sammen. Jeg er klar,« siger Peter Lodahl.

Peter Lodahl kommer fra et job som festivalchef for Cph Opera Festival. Han er uddannet på det Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og på Operaakademiet i København.

Peter Lodahl afløser Uffe Savery, der har siddet på posten som musikchef siden 2010. Uffe Savery stopper i symfoniorkestret, da han skal være ny rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Hos Copenhagen Phil glæder de sig til samarbejdet.

»Jeg har haft den glæde at have fulgt Copenhagen Phil på den rejse, der har bragt orkestret frem i forreste række som et modigt og innovativt orkester med mange nye berøringsflader. Det har været et resultat af hårdt arbejde og samarbejde mellem alle medarbejdere i organisationen. Vi er glade for og trygge ved at byde Peter Lodahl velkommen ombord og er stolte over at have tiltrukket en musikchef af Peter Lodahls format. Der er store forventninger men også stor opbakning til ham, og forude venter mange stjernestunder,« siger Copenhagen Phils bestyrelsesformand, Mette Klingsten.

Copenhagen Phil har siden sæsonen 2009-2010 holdt til i Kon­ser­va­­to­ri­ets Kon­cert­sal  på Frederiks­berg. Tidligere hed orkestret Sjællands Symfoniorkester, men for at være mere slagkraftig internationalt skiftede orkestret i 2013 navn til Copen­hagen Phil – hele Sjæl­lands Sym­fo­ni­or­kester.