»Jeg kan godt lide at skabe søde øjeblikke«

Laura Bøgelund Gravesen bruger hver dag flere timer på at skrive historier, som i nogle tilfælde er blevet læst op til 32.000 gange.

Foto: Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

15-årige Laura Bøgelund Gravesen går i 9. klasse i Solrød. Hun går til guitar og holder med FC Barcelona, og på de områder ligner hun sine jævnaldrende.

Men på et enkelt punkt adskiller Laura sig særligt fra andre 15-årige. For Laura skriver. Og hun skriver meget. Op mod halvanden til to timer om dagen sidder hun ved sin computer.

Men Laura adskiller sig også fra konventionelle forfattere, der udgiver bøger med universer og karakterer, som de selv har udviklet. For hendes historier handler enten om rigtige personer, Justin Bieber og drengene i boybandet One Direction, eller også digter hun videre på universer, som andre har fundet på – for eksempel universet fra »Hunger Games«, et apokalyptisk Nordamerika, hvor unge mennesker skal kæmpe om overlevelse.

Laura skriver de såkaldte fanfiktion-historier, som hun lægger ud på siden Movellas, så andre kan læse og kommentere dem. Hendes seneste historie er blevet læst 32.000 gange, og hun har omkring 400 faste læsere, der får besked, når hun skriver noget nyt.

- Jeg kan godt lide, at jeg får respons på det, jeg lægger op. At folk siger, at jeg skal lave mere, og at de synes, jeg skriver godt. I starten fik jeg mange kommentarer på, at jeg skulle blive bedre til at beskrive følelser, fordi jeg bare skrev, at nogen græd uden at uddybe følelserne bag. Så det har jeg bygget videre på og er blevet bedre til, siger Laura.

Sin første historie skrev hun for halvandet år siden, og siden er der kammet mange nye til. Hun har også har vundet flere priser for sine skriverier. Det er blevet til i alt 15 biografbilletter, to iPods og et enkelt møde med forlaget Carlsen, hvor hun hørte om, hvordan det foregår, når et forlag udgiver en bog af en forfatter.

Men for Laura er det ikke magtpåliggende at blive forfatter. Hun elsker at skrive og vil også gerne blive ved med det, men der er noget andet ved fanfiktionens verden, som har gjort en forskel for hende.

- Jeg synes lidt, jeg manglede et sted at høre til, før jeg begyndte på Movellas. Jeg havde ikke rigtigt nogen i min klasse, der gad høre om de ting, jeg er fan af. Men på Movellas har jeg fået mange veninder, der interesserer sig for det samme som jeg, og som gider snakke om det. Og vi kan også snakke om andre ting, siger hun.

Selv om flere af hendes historier foregår i et fantasy-univers, er det et andet og meget jordnært tema, der går igen i hendes fortællinger.

- Jeg skriver meget om lidt nørdede piger, der får kærester eller alt det, de gerne vil have. Får opfyldt deres drømme. Det er nok, fordi jeg selv føler mig lidt nørdet. Jeg kan godt lide at skabe søde øjeblikke som det første kys eller en pige, der endelig får en kæreste. Nok fordi jeg gerne vil have, at det sker for mig selv. Jeg kan godt lide idéen om, at nørderne også nogle gange får deres drømme opfyldt, siger hun.

Selv om Laura Bøgelund Gravesen lige nu skriver historier om kendte personer eller universer, som andre har skabt, kan hun sagtens forestille sig at skabe sit eget univers.

Hun mangler bare lige den gode idé, der kan leve op til »Hunger Games«. Og ligesom Stephanie Meyer bag »Twilight« og Rowling bag Harry Potter, vil Laura opfordre sine læsere til at skrive videre på hendes historier.

- Hvis de gider bruge deres tid på at skrive videre på noget, jeg har skrevet, betyder det jo bare, at de virkelig godt kan lide det. Så det ville jeg blive rigtig glad for, siger hun.