»Jeg har muligvis Københavns bedste udsigt«

Christian Frost, aktuel med krimien »Valmuemanden«, har det med den ejendom, han bor i, som Voltaire havde det med Eiffeltårnet. Men udsigten fejler ikke noget.

Foto: Privatfoto og Suste Bonnén

Jeg har muligvis Københavns bedste udsigt, som strækker sig fra de tre skorstene på Svanemølleværket og hele vejen til Vor Frelser kirke, med Langelinje, Marmorkirken og Operaen midt imellem.

Lige overfor er en gammel vandflyverhangar, hvor man i sin tid kunne tage vandflyveren til Malmø, hvilket sandsynligvis har været den eneste måde at komme til Malmø på, som var mere kostbar end Øresundsbroen.

Derfor placerede jeg også mit arbejdsbord lige foran vinduet, selv om det i virkeligheden er ret upraktisk, for om eftermiddagen kommer solen, hvilket betyder, at jeg ikke længere kan se, hvad jeg laver. Om sommeren kan jeg så sætte mig ud på terrassen og skrive med en laptop i stedet.

»Om sommeren kan jeg så sætte mig ud på terrassen og skrive med en laptop i stedet,« fortæller forfatteren Christian Frost. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Problemet kunne uden tvivl løses med et gardin, hvilket jeg dog aldrig har fået sat op, fordi det vil omfatte indkøb af gardiner, komplicerede opmålinger, boremaskine og alle mulige upraktiske ting. Så vil jeg hellere nyde udsigten.

Selve ejendommen, jeg bor i, er ikke så køn, men så har jeg det lidt som Voltaire, der afskyede Eiffeltårnet, som han dog spiste frokost i hver dag. Da han blev spurgt hvorfor, svarede han: »Det er det eneste sted i Paris jeg ikke kan se det rædselsfulde tårn!«.