Jazzfestivalen får besøg af Herbie Hancock og hylder Svend Asmussen

Copenhagen Jazz Festival 2017 afslører program og plakat med hyldest til den danske jazz-legende, Svend Asmussen.

Den amerikanske pianist Herbie Hancock er blandt hovednavnene på årets jazzferstival i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEXANDRE MENEGHINI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt 1300 koncerter og en række nye spillesteder er en del af pakken for Copenhagen Jazz Festival 2017, hvis program og plakat i dag bliver afsløret ved en releasefest i Brorsons Kirke på Nørrebro og på Jazz.dk. Kunstneren bag årets plakat er Rasmus Meisler.

Brorsons Kirke på Nørrebro, Teaterøen på Refshaleøen, Skuespilhusets store sal ved Kvæsthusmolen og H15 på grænsen til Kødbyen er alle blandt de nye spillesteder på Copenhagen Jazz Festival. Den musikalske oprustning rundt omkring i byen skal understrege jazzfestivalens lokale forankring i København, når det hele går løs den 7.-16. juli.

Den måske største jazzlegende fra Danmark gennem tiden, Svend Asmussen, bliver hyldet på Rasmus Meislers kunstplakat sammen med Ella Fitzgerald, der i 2017 kunne være fyldt 100 år. Den amerikanske sangerinde er udgangspunkt for flere hyldestkoncerter på Copenhagen Jazz Festival 2017.

Der er for længst udsolgt til koncerterne med Herbie Hancock, Norah Jones og Jamie Cullum, men derudover medvirker blandt mange andre Lee Konitz, Matana Roberts, Ambrose Akinmusire. Eliane Elias, Jan Garbarek, Anoushka Shankar, Oumou Sangaré, Bill Frisell, Omer Avital og Erykah Badu. Fra Danmark kan man nævne særkoncerten The Music of Nicolai Munch-Hansen med deltagelse af blandt andre Kira Skov og Steen Jørgensen.

Kunstneren bag plakaten for Copenhagen Jazz Festival 2017 er Rasmus Meisler. Fold sammen
Læs mere

Årets koncerttemaer hedder Jazz by the Sea, 21st Century Jazz, The Sound of New Orleans og Jazz Remixed. Der er desuden gensyn med temaet Something Else i Brorsons Kirke, Wild at Heart i Literaturhaus og fem dages Jazz for Kids på Frederiksberg. Et nyt tema er Song X, som sætter fokus på eksperimenterende sangskrivere i Christianshavn Beboerhus.

Samtidig markeres 150-året for den diplomatiske forbindelse mellem Japan og Danmark, hvilket udmønter sig i en koncertrække med japansk jazz og avantgarde.

Det trykte program udkommer i dag og distribueres i den næste uges tid på alle officielle spillesteder, på udvalgte kulturinstitutioner og caféer i København og Sydsverige, samt på landets hovedbiblioteker. Det samlede line-up er desuden tilgængeligt i appen Live Jazz Danmark og på festivalens hjemmeside Jazz.dk. Kunstplakaten kan købes på www.jazz.dk/shop.