Jakob Oftebro i voldsomme vægtsvingninger

Jakob Oftebro måtte først tabe sig voldsomt og siden tage på til sine seneste film, og nordmanden er ikke i tvivl om, hvad der var sjovest.

Jakob Oftebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Jakob Oftebro har i øjeblikket kæmpe succes, men det har været hårdt arbejde for den norske skuespiller, der er gået i fodsporene på internationale stjerner som Robert De Niro og Christian Bale, som også er kendt for at svinge voldsomt i vægt i for at passe til deres filmroller.

I forbindelse med sin rolle i slavedramaet "Guldkysten" måtte den 30-årige skuespiller smide hele 18 kilo for at spille botanikeren Joseph Wulff, der kommer til Dansk Guinea i det nuværende Ghana under kolonitiden.

Om metoden forklarer han:

- Først nogle måneder med en lille smule mad og jogging herhjemme, men det var først, da vi kom til Ghana, at det blev alvor. Der spiste jeg 600 kalorier om dagen og arbejdede i 14 timer. Når de andre spiste frokost og fik energi, blev jeg bare mere og mere udmattet, fortæller han til A-magasinet ifølge det norske Se og Hør.

Efter strabadserne i Afrika skulle Oftebro lynhurtigt have sul på kroppen igen, fordi han skulle spille adelsmanden Tordenskjold i Henrik Ruben Genz' "Tordenskjold & Kold", fortæller han.

- At komme hjem fra Afrika, udsultet og afmagret, og skulle spille krigshelten og adelsmanden Tordenskjold. Dengang målte man jo status i livvidde, så jeg gik voldsomt op i vægt for at få den rigtige pondus, fortæller Oftebro, der trods alt synes, at det var sjovere at tage på end at sulte sig.

/ritzau/FOKUS