»Jagten« blev Robert-festens store vinder

Thomas Vinterbergs film »Jagten« forlod årets Robert-uddeling med hele syv priser. Heriblandt bedste film, bedste instruktør, bedste manuskript og bedste hovedrolle.

Holdet bag »Jagten« med instruktør Thomas Vinterberg i spidsen. Mads Mikkelsen, der spillede hovedrollen i filmen, deltog ikke i aftenens Robert-fest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jagten« vandt for bedste film, bedste instruktør, bedste manuskript, bedst mandlige hovedrolle, årets kvindelige birolle, bedste klipper og publikumsprisen.

Den anmelderroste film med Mads Mikkelsen i hovedrollen vandt desuden Nordisk Råds Filmpris i oktober 2013. Ved filmfestivalen i Cannes i 2012 vandt Mads Mikkelsen prisen som »Bedste mandlige skuespiller«.

Jagten handler om pædagogen Lucas, der fejlagtigt bliver anklaget for at have seksuelt misbrugt sin bedste vens datter. Straks får han det lille samfund i nakken. Lucas kæmper herefter med at bevare sit liv og sin værdighed.

Filmen havde premiere i de danske biografer d. 10. januar 2013.

Berlingskes Kristian Lindberg gav »Jagten« fem stjerner og skrev følgende:

»Hele filmen er ubønhørligt og logisk fremadskridende med fuldt ud psykologisk detaljerede karakterer og en logisk handling, der tidligt afmonterer spørgsmålet om skyld eller ikke-skyld til fordel for en detaljeret skildring af indre, skandinavisk desperation. ”Jagten” formår dermed at forny pædofili-temaet, der før er blevet brugt på film, men aldrig så underspillet som her, aldrig så tæt på det menneskelige.«

»Jagten« var nomineret til 14 priser ved aftenens uddeling. Det samme var »Kvinden i Buret«, som dog måtte gå helt tomhændet hjem uden en eneste Robert-statuette.

Desuden vandt »Antboy« for bedste børne- og ungdomsfilm. Helle Fagralid vandt bedste hovedrolle for sin præstation i »Sorg og glæde«.

Årets mandlige birolle gik til Nicolas Bro for »Spies & Glistrup«. »Spies & Glistrup" vandt desuden også for bedste sminkør, kostumier og scenograf.

Årets Æres-Robert gik til Karen Bentzon, der har været i filmbranchen i 46 år. Hun har været med på over 100 film, blandt andet som producer, rekvisitør, instruktionsassistent og manuskript. Blandt de film, hun har været med på finder man: "Dansen med Regitze", "Krummerne 1, 2 og 3", "Klinkevals", "Elsker Dig For Evigt" og "Hævnen".